9 vietas, uz kurām labāk nedoties kopā ar bērniem

Bērni ir laime, prieks un mūsu lielākā bagātība – šī ir neapstrīdama patiesība. Tikpat neapšaubāms ir fakts, ka bērni nekādā ziņā nav un arī nevar būt šķērslis pilnvērtīgai dzīvei. Un mūsdienās vecākus ar maziem bērniem var redzēt visur: lidmašīnās, kas lido pāri Atlantijas okeānam, muzejos, hokeja mačos un koncertos.

Nereti tie pasākumi, uz kuriem gribēsies doties vecākiem, bērniem šķitīs pagalam garlaicīgi.

FOTO: Shutterstock.com

Nereti tie pasākumi, uz kuriem gribēsies doties vecākiem, bērniem šķitīs pagalam garlaicīgi.

Tomēr – vai patiešām vienmēr un visur vajadzētu ņemt līdzi zīdaiņus un mazgadīgus bērnus? Vai apdomājam arī, vai neradīsim problēmas citiem cilvēkiem?

Piedāvājam vecāku portāla “Urbia” veidoto deviņu vietu sarakstu, kuras ne vienmēr ir ieteicams apmeklēt kopā ar bērniem.

Slimnīca

Kāpēc ne?
Visapkārt valda slimnīcai raksturīgais aromāts, palātās ir diezgan šauri, un sasirgušajiem vairāk noderētu uzmanība un atbalsta vārdi, nevis bērns, kurš ne mirkli nespēj nosēdēt mierā un kustas kā ūdenszāle.

Kad tomēr var?
Ja vecmāmiņa vai vectētiņš noteikti vēlas redzēt savu mazbērnu – vai arī, ja runa ir par patiešām īsu slimnīcas apmeklējumu.

Smalki restorāni

Kāpēc ne?
Jo mums, pieaugušajiem, patīk ilgi un mierīgi pasēdēt pie galda, nesteidzīgi paēst, varbūt iemalkot kādu dzērienu, savukārt mazajiem trīs vai četru ēdienu garas vakariņas varētu līdzināties mocībām. Garas stundas nosēdēt uz vietas un vēl visu laiku būt mierīgam – tas patiešām nav domāts bērniem.

Kad tomēr var?
Ja esat uzaicināti uz ģimenes vakariņām vai arī bērni jau ir pietiekami paaugušies un ēd dažādus ēdienus.

Opera vai izrāde

Kāpēc ne?
Kas galvenokārt ir teātru repertuārā? Protams, vairāku stundu garas, pieaugušajiem domātas izrādes un nopietnās mūzikas koncerti. Tie ir pārāk ilgi, bērniem būs garlaicīgi.

Kad tomēr var?
Mūsdienās ir pietiekami plašs bērnu izrāžu piedāvājums, ir pat īpašas bērnu operas, kur būs īpaši mazajiem veltīts saturs.

Manikīra un pedikīra saloni

Kāpēc ne?
Jo pat ja mamma izvēlēsies pašu īsāko procedūru, viņas rokas un kājas tāpat pārāk ilgi būs citu cilvēku pārziņā. Kā gan viņas varēs piesteigties pie durvīm, kad pa tām jau dosies ārā viņu atvase?  

Kad tomēr var?
Ja meita piekrīt pacietīgi pagaidīt, jo mamma apsolījusi arī viņai uz nagiem uzlīmēt spīdumiņus.

Uz ballītēm pie draugiem, kuriem nav bērnu

Reklāma
Reklāma

Kāpēc ne?
Vai tā būtu sālsmaize, grila ballīte vai dzimšanas diena, vienmēr uzmanības centrā būs ēdiens, dzērieni un sarunas. Bērniem tas patiešām maz interesē. Mazākais pēc stundas jau izdzirdēsiet jautājumu: “Kad mēs brauksim mājās?”

Kad tomēr var?
Ja uz ballīti ir uzaicinātas vairākas ģimenes ar bērniem.

Sauna vai SPA

Kāpēc ne?
Bērni diez vai gribēs mierīgi svīst pirtī vai klusi relaksēties burbuļvannā. Drīzāk viņiem varētu interesēt lēkt baseinā, turklāt ir arī risks, ka mazais var apsvilināties pie karstajiem pirts soliem.

Kad tomēr var?
Ja tas ir īpašs pasākums, kas domāts visai ģimenei.

Reliģiska rakstura pasākumi un dievkalpojumi

Kāpēc ne?
Nesaprotamas, garlaicīgas garīgās dziesmas un ilgi baznīcas rituāli maziem bērniem būs pārāk smags pārbaudījums.

Kad tomēr var?
Ja apmeklējat īpaši bērniem vai ģimenēm veltītu dievkalpojumu vai citu pasākumu baznīcā, un dziesmas un teksti tur ir īpaši piemeklēti.

Rokmūzikas festivāli

Kāpēc ne?
Atkritumu kaudzes, apdullinošs troksnis un alkohols patiešām nav tas savienojums, kas būtu piemērots bērniem.

Kad tomēr var?
Ja bērni jau ir skolas vecumā, viņiem dažkārt patīk tā pati mūzika, kas vecākiem. Bērniem ir paredzētas arī īpašas austiņas, kas aizsargā pret troksni.  

Ja vecāki dodas pie ārsta

Kāpēc ne?
Profilaktiskās pārbaudes, zobārsta apmeklējums, rentgens – visas šīs procedūras ilgst vairāk nekā tikai minūti. Un kur nu vēl ilgā gaidīšana uzgaidāmajā telpā. Tā var kļūt par īstu elli vecākiem un arī citiem pacientiem, kuri gaida rindā un, visticamāk, tāpat jau ir sanervozējušies.

Kad tomēr var?
Ja tā ir tiešām ļoti īsa pārbaude vai arī, ja gaidīt vajadzēs mazu brītiņu.

 

Informācija no Jauns.lv