Senioru festivāls “Zelta ritmi” pulcē seniorus no visas Latvijas. FOTO

Šodien, 15. jūnijā, Esplanādes parkā Rīgā otro gadu pēc kārtas notika senioru festivāls “Zelta ritmi”, kas dienas garumā kopā pulcēja vairākus tūkstošus apmeklētāju no visas Latvijas. Pasākumu rīkoja Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” ar mērķi iedvesmot dzīvot skaistu un pilnvērtīgu dzīvi neatkarīgi no vecuma.

Foto: Artūrs Martinovs.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Artūrs Martinovs.

 

“Tas ir burvīgi, ka mums pašiem ir savs festivāls! Pasākums, kur atpūsties, uzzināt ko jaunu, iedvesmoties un citam citu pabikstīt, lai nekurnētu, bet ietu uz priekšu ar smaidu,” teic 84 gadu vecā Velta no Rīgas, senioru festivāla “Zelta ritmi” apmeklētāja.

 

“Visa dzīves sāls ir kustēties! Un šis festivāls ir labs iemesls, lai izietu no mājas. Rīgā maz ir tādu pasākumu, kas paredzēti īpaši senioriem, vajadzētu vairāk,” iespaidos dalās 75 gadus vecais Andrejs, senioru festivāla “Zelta ritmi” apmeklētājs.

 

Reklāma
Reklāma

Festivālā “Zelta ritmi” ar izglītojošām un iedvesmojošām lekcijām uzstājās psihoterapeite Aina Poiša, profesori gerontologs Jānis Zaļkalns un gastroenterologs Anatolijs Danilāns, “Latvijas aptiekas” farmaceite, Dr. pharm. Jana Namniece, sertificēta fizioterapeite Diāna Ņikitina, kā arī nūjošanas gide Marita Ozoliņa. Radošās meistarklases – zīmēšanu un gleznošanu – vadīja sarža mākslinieks Bruno Bahs, savukārt podu veidošanu bija iespēja apgūt pie tēlnieka Leontīna Cīruļa. Koncertā uzstājās senioru kolektīvi “Sendancis” un “Varavīksne”, čellu trio “Melo-M” un grupa “Radio Orchestra”. Koncertu vadīja Ēriks Loks.

 

Pasākumā bija iespējams iepirkties arī radošo senioru “Zelta tirgū” – visi no pārdotajiem darbiem gūtie ienākumi palika pašiem darbu autoriem.

 

Par senioru festivālu “Zelta ritmi”

Festivāls “Zelta ritmi” ir iedvesmas avots un ideju apmaiņas vieta senioriem, lai gūtu jaunu pieredzi un ierosmes pilnvērtīgai un skaistai dzīvei arī sirmā vecumā. Festivāls apmeklējams bez maksas, tā oficiālā platforma internetā ir “www.zeltaritmi.lv”. Festivālu senioriem “Zelta ritmi” rīko Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” sadarbībā ar higiēnas preču zīmolu “TENA” un aptieku tīklu “Latvijas aptieka”.