8 padomi labākai laulībai

Attiecību uzturēšana ir darbs, tādēļ dalāmies padomos, ko darīt, lai šis darbs tiešām izdotos. 

Lai stiprinātu attiecības, dažkārt pietiek vienkārši ar nedalītu uzmanību.

FOTO: Shutterstock.com

Lai stiprinātu attiecības, dažkārt pietiek vienkārši ar nedalītu uzmanību.


Izbaudi jautrību
Pat, ja šķiet, ka esi noguris un labāk pavadītu vakaru pie TV kastes, ļaujieties sīkām improvizācijām, kas ikdienu iekrāso. Picas vakars ar draugiem, tuvējās mākslas galerijas apmeklējums, mazpazīstamas mūziķu apvienības koncerts vietējā krodziņā? Sīki prieciņi, kas ļaus smieties un būt kopā.

Pateicību grāmata
Jā, iesākumā tā var šķist muļķīga iedoma – veidot pateicību grāmatu. Taču pēc laika, pāršķirstot lapas sapratīsi, cik lieliski ir lasīt labos vārdus – paldies, ka aizvedi mani uz darbu, paldies, ka pagatavoji manu mīļāko ēdienu, paldies, ka ļāvi pagulēt no rīta ilgāk. Labie vārdi ļaus jūsu mīlestībai kļūt stiprākai. 

Atstāj tālruni mašīnā
Ja dodieties kopīgās vakariņās, atstājiet tālruņus mašīnā. Ja vakariņojat mājās, atstājiet tālruņus priekšnamā vai otrā istabā. Sākumā jutīsieties nepierasti, ka nav viedierīces pie kuras pieturēties, taču drīz vien atklāsiet, ka būt kopā ar otru pusīti ir patiešām interesenti. 

Kā gāja?
Vakarā satiekoties, nevaicā mīļotajam “kā gāja”, bet vaicā “kā jūties par to, kas šodien noticis”. Runāšana par jūtām veido lielāku saikni un izraisa dziļāku sarunu, kas nepieciešama ikviena pāra attiecību stiprināšanai. Runāšana par jūtām ļauj vairāk iepazīt otra iekšējo pasauli. 

Pēcpusdiena pašam ar sevi
Dzīvojam sabiedrībā, kur svarīgi rūpēties par citiem – otro pusīti, bērniem, vecākiem. Taču vismaz reizi mēnesī nepieciešams ieplānot pēcpusdienu, kuru velti tikai sev. Savs laiks ir nepieciešams ikvienam, lai atjaunotu iekšējo enerģiju, ieklausītos sevī un sakārtotu domas. Tas nav egoisms, bet absolūta nepieciešamība. 

Negaidi neiespējamo
Šis nav aicinājums samazināt savu gaidu un sapņu līmeni, šis ir aicinājums negaidīt neiespējamo. Ja esi izsapņojis vasarā doties ceļojumā, negaidi, ka partneris šo vēlmi atminēs. Ja ir lietas, ko vēlies, runā par tām un tad tās piepildīsies. 

Reklāma
Reklāma

Apslāpē egoismu
Ir reizes, kad gribas cirst dūri galdā un teikt – man ir taisnība. Taču pirms to dari, apdomā, vai tomēr attiecības nav svarīgākas par nemitīgiem taisnības cīniņiem. 

Nestreb kastu
Tā ir tiesa, ka esot emocionālā pacēlumā, daudz vieglāk izteikt gan labo, gan slikto. Taču patiesība ir arī tā, ka emocijās nereti sarunājam lietas, ko pēc tam nožēlojam. Tātad – attiecības jārisina ar vēsu prātu. 

 

Avots: www.prevention.com