Delikāta problēma - urīna nesaturēšana

Ir dažādi veidi kāpēc veidojas urīna nesaturēšana, kā palīdzēt cilvēkam kam ir šāda problēma. Izlasi padomus un atrodi iespēju palīdzēt dažādās situācijās. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"Cilvēks, par kuru es rūpējos, var pats sevi nomazgāt un apģērbties. Dažkārt viņš nespēj kontrolēt urīnpūšļa darbību." 

 

Padariet problēmu mazāk dramatisku

Protams, ka šāda situācija var radīt apkaunojošu sajūtu, kad viņš/a zaudē kontroli un notiek negadījumi ar urīna noplūdi, tomēr šādas situācijas nedrīkst novest pie norobežošanās no sabiedriskās dzīves un aktivitātēm, kā rezultātā mazinās dzīvesprieks. Situācijas pārrunāšana saprotošā veidā palīdzēs cilvēkam izprast, ka nesaturēšanas problēmām nevajadzētu radikāli mainīt dzīves veidu. Lietojot pareizos izstrādājumus, ir iespējams turpināt baudīt dzīvi.

 

Pārlieciniet, ka viņi nav vienīgie cilvēki ar nesaturēšanas problēmām

Nesaturēšana ir izplatīta problēma. To kādā no dzīves posmiem piedzīvo 1 no katrām 4 sievietēm un 1 no katriem 8 vīriešiem. Sievietes sastopas ar šo problēmu tikpat bieži kā ar alerģijām. Urīna nesaturēšanai pastāv daudz iemeslu; šī ir viena no tām fiziskajām kaitēm, ar kuru sastopas gan veci, gan jauni.

 

Pavērojiet, vai dzīvesveida izmaiņas var ienest pozitīvas izmaiņas

  •  Šķidruma patēriņš

Iespējams, jūs vēlaties samazināt šķidruma patēriņu, tomēr tas var padarīt urīnu koncentrētāku, kairinot urīnpūsli un padarot to aktīvāku. Mēs jums ieteiktu turpināt dzert normāli, saskaņā ar nepieciešamību. Šķidruma patēriņam jābūt pietiekamam, lai urīns būtu veselīgā, pelēcīgā salmu krāsā. Savukārt, pārāk liels šķidruma patēriņš tikai palielinās jūsu vajadzību bieži apmeklēt tualeti, tādēļ saglabājiet veselīgu līdzsvaru.

  • Daži dzērieni rada diurētisko efektu

Protams, jūs nevēlaties ierobežot mīļotos cilvēkus dzērienu baudīšanā, tomēr atcerieties, ka kafija (satur kofeīnu), alkohols un limonāde (gāzētie dzērieni) ir diurētiskie dzērieni un veicinās vēlmi biežāk apmeklēt tualeti.

  • Strādājiet kopā un radiet pareizu vidi

Jūsu mīļotie novērtēs viegli sasniedzamu tualeti, lai viņi ātri varētu nokļūt līdz tai, tāpēc iekārtojiet istabu tuvāk labierīcībām. Iespējams, ka viņi novērtētu ātri atpogājamas drēbes, kā, piemēram, piemērotus svārkus vai bikses. Liels atbalsts būtu veļas grozs vannas istabā, kurā vienuviet tiktu turēta veļa. Novietojiet vannas istabā vai guļamistabā atkritumu kasti ar vāku, kurā varētu ievietot izlietotos izstrādājumus.

  • Dodoties ārā

Pārliecinieties, ka viņiem līdzi somā vai kabatā ir nepieciešamie urīnu uzsūcošo izstrādājumu veidi un maisiņi, kuros ievietot izmantoto līdzekli. Lidmašīnā vai vilcienā organizējiet sēdvietu tā, lai tā atrastos blakus tualetei, braucot ar mašīnu nodrošiniet, lai ik pa laikam apstājaties pie tualetes.

Reklāma
Reklāma

 

Mazā iegurņa muskuļu vingrinājumi

Ja jūsu mīļotajiem ir Slodzes (stresa) urīna nesaturēšana, iespējams, ka viņi vēlētos to kontrolēt, veicot mazā iegurņa muskuļu vingrinājumus. Tos veicot var atjaunot kontroli pār urīnpūsli, tādēļ parasti šāda fizioterapija ir pirmais Slodzes urīna nesaturēšanas ārstēšanas solis. Patiesībā līdz pat 70% vieglas vai vidējas smaguma pakāpes urīna nesaturēšanu var uzlabot vai pat pat izārstēt, 3 līdz 6 mēnešu garumā veicot precīzus un regulārus mazā iegurņa muskuļu vingrinājumus, tomēr jāatceras, ka tos nāksies turpināt, lai nostiprinātu sasniegto rezultātu. Šie vingrinājumi palīdz atgūt kontroli pār muskuļiem, kas noslēdz urīnceļus. Nekad nav par vēlu uzsākt - pat ja jums ir 70 vai 80, jūs varat uzlabot jūsu simptomus. Uzziniet vairāk www.corewellness.lv un vingrojiet līdzi bez maksas!

 

Speciālists varētu jums ieteikt tādu fizioterapijas metodi, kā Biofeedback un elektrisko stimulāciju, kas palīdzēs pareizi veikt vingrinājumus.

 

Medicīniskie palīglīdzekļi

Gadījumos, kad fizioterapija nespēj palīdzēt, ir vairākas iespējas, kuras varētu piedāvāt ārsts. Pagaidu līdzeklis varētu būt katetra ievade ar uzkrājējmaisiņu, it īpaši, ja nesaturēšana ir citas operācijas sekas, no kuras jūs atkopjaties.

Biežāk lietotie aizsarglīdzekļi urīna nesaturēšanai ir urīnu uzsūcošie higiēnas izstrādājumi.

Ir pieejami dažādi aizsardzības līdzekļu veidi dažādām ķermeņa formām, svaram un augumiem. Iespējams arī izvēlēties dažādas uzsūkšanas pakāpes un atrast piemērotākos līdzekļus tieši jūsu individuālajām. Ir iespējams iegādāties nepatīkamā aromāta neitralizējošos izstrādājumus, lai jūsu mīļotajiem nevajadzētu uztraukties par nepatīkamo aromātu vai mitrumu, kad pie viņiem viesojas draugi vai viņi ir uzaicināti doties ārā.

Uzklikšķiniet šeit, lai uzzinātu vairāk par priekšrocībām, kuras sniedz nesaturēšanas aizsarglīdzekļi.

 

Medikamenti un operācija

Ir pieejami īpaši īpaši recepšu medikamenti, kurus var izmantot Slodzes nesaturēšanas ārstēšanai, un, atsevišķos gadījumos, jūsu urologs vai ginekologs varētu apsvērt arī operācijas nepieciešāmību. Lai uzzinātu ko vairāk, lūdzu konsultējieties ar nesaturēšanas speciālistu vai urologu.

Tagad, kad jums ir daži fakti, jūs varat tos izdrukāt saviem mīļotajiem, vai arī iemāciet viņiem lietot Izstrādājumu Meklētāju un izvēlēties līdzekļus, kas apmierinātu viņu vajadzības. Pasūtiet paraugu par brīvu un izmēģiniet to!

 

Tena logo