Arī precētiem pāriem jāiet uz randiņiem. 8 idejas

Tu skaties romantisku filmu vai redzi citus pārus, kas mīļi sadevušies rokās. Tik skaisti. Un reizē sāpīgi, jo atceries arī savu romantisko iepazīšanās stāstu.

Arī precētiem pāriem jāiet uz randiņiem. 8 idejas

FOTO: Shutterstock.com

Tu skaties romantisku filmu vai redzi citus pārus, kas mīļi sadevušies rokās. Tik skaisti. Un reizē sāpīgi, jo atceries arī savu romantisko iepazīšanās stāstu. Cik gan sen tas bija? Pirms 10, 15 vai 20 kopā pavadītajiem gadiem? Nē, pirms 5. Un arī tad skaistais randiņu laiks liekas tik sen.

 

 

“Kad satiekas divi jauni cilvēki, uz kuru pleciem vēl negulstas ikdienas rūpes un rūpes par bērniem, randiņu idejas rodas spontāni, taču ar laiku attiecībās iezogas rutīna. Lai neļautu kaisles dzirkstelei pavisam nodzist, attiecības nevar atstāt pašplūsmā, un tās ir apzināti jākopj. Viens no ieteikumiem rutīnas kliedēšanai ir regulāra došanās uz randiņiem. Mēs taču laiku pa laikam veicam ģenerāltīrīšanu dzīvoklī, nomazgājam auto un sakopjam savu ķermeni, tad kāpēc, lai mēs neieplānotu šādu "spodrības dienu" arī attiecībās? Par randiņu idejām varat vienoties kopīgi, taču šo procesu var pārvērst arī par pārsteigumu, piemēram, katra mēneša pirmajā sestdienā randiņu ieplāno viņš, bet pēdējā sestdienā viņa. Lai randiņi nebūtu vienveidīgi, piemēram, tikai došanās vakariņās vai uz kino, ir vērts padomāt par dažādību. Viena tipa randiņi varētu būt tie, kuros pārim būtu iespēja pabūt divatā un parunāt. Citos gadījumos var ieplānot aktīvo atpūtu, vēl kādā reizē pavadīt laiku jautrā kompānijā vai palutināt ķermeni ar kādām ūdens procedūrām. Diemžēl, pāris ne vienmēr var atrast lieku naudas summu, lai atpūstos ar šiku. Šajos gadījumos jābūt radošiem un jāmeklē veids, kā vēlmes apvienot ar iespējām. Labos laika apstākļos varat kopīgi izmēģināt slēpņu meklēšanas spēli (geocaching), kas vienlaicīgi būtu iespēja pabūt pie dabas, tā vietā, lai dotos uz restorānu, varat vienoties ar draugiem un noorganizēt ko līdzīgu šovam "ideālās vakariņas", savukārt, ja nepietiek naudas Spa viesnīcai, varat sarunāt, kur atstāt bērnus, un baudu ķermenim varat noorganizēt arī mājās, nopērkot aromātisku vannas bumbu vai masāžas eļļu un sarūpējot dažas uzkodas vakaram,” idejās dalās geštaltterapeite Elīna Zelčāne.

 

 

Kāpēc jāiet uz randiņiem?

Iepazīstoties, randiņiem ir ļoti būtiska loma vienam otra iepazīšanas un izzināšanas procesā. Ja tev šķiet, ka otru pazīsti līdz dvēseles dziļumiem, visticamāk, tu maldies. Jā, jūs esat redzējuši viens otru tikko pamodušos un smaidām, raudām un kliedzam, pārdzīvojam un pilnīgi nogurušu. Taču pajautā sev – kad pēdējo reizi esat PA ĪSTAM runājuši? Ne par bērnudārza pasākumu, iepirkumu sarakstu vai dārza ballīti, uz kuru sabrauks arī mammas un brālēni, bet par sevi un pašiem?

Randiņi ir tie, kas aizvedīs jūs pagātnē, atgādinot par jūsu attiecību sākumposmu un ļaujot izbaudīt mazliet piemirsto tauriņu sajūtu. Randiņi ļaus jums pa īstam atvilkt elpu un piemirst par pieaugušo cilvēku dzīvi. Jūs uz brīdi atkal būsiet divi vien uz pasaules un no sirds iemīlējušies.

 

 

Vai zini, kādi ir biežākie iemesli, ko precēti pāri izmanto, lai atrunātos no iešanas ārpus mājas? Lasi un atrodi savējo!

Esmu noguris/ nogurusi.

Šodien sāp galva.

Mums nav neviena, pie kā atstāt bērnu/ bērnus.

Šovakar televīzijā rādīs filmu, ko sen jau gribēju noskatīties.

Rīt svarīga tikšanās/ daudz darbu, tādēļ jāiet laicīgi gulēt.

Mēs nesen jau bijām aizbraukuši ciemos.

Iziešana ārpus mājas ir dārgs prieks.

Reklāma
Reklāma

 

 

Atrodi spēku pirmajam randiņam! Pēc tam jau ies vieglāk.

Ja esat iestiguši rutīnā, nav viegli saņemties, lai pēkšņi mainītu nu jau ierasto kārtību un paradumus. Ko darīt?

Uz mirkli izmet no prāta savus ikdienas pienākumus un rūpes, un atceries, kā tas bija, kad tikko sākāt satikties. Skaisti, vai ne?

Nereti haosu un nemieru mūsu dzīvē rada nenoformulētas domas. Tādēļ brīdi pārdomā, kādas lomas tu spēlē pašreizējā dzīves posmā. Mēģini saprast, cik lielu vietu tavā dzīvē aizņem vīra/ sievas loma. Un cik daudz – mīļotā cilvēka loma.

Mēģini apzināties, ka attiecības uztur divi. Tāda – ir ne tikai jāņem, bet arī jādod.

Ļaujies spontānām un mīļām lietām – mazām dāvanām, mīļām bučiņām, kopīgiem smiekliem, sirsnīgiem jokiem.

 

Un nu laiks uz randiņu! 8 idejas

Uzvāri termosā tēju vai kafiju, iepako kārbiņā mājās ceptus cepumus un dodieties nelielā izbraucienā uz kādu skaistu skatu vietu. Tur mierīgi malkojiet siltu dzērienu, našķojaties ar cepumiem un ļaujaties ainavas burvībai. Nav jāpārrunā dzīves stratēģija. Vienkārši jāizbauda brīdis miera. Kā senāk.

Apmeklējiet kādas izstādes atklāšanu. Mākslas galerijās, reģionālajos muzejos, dažādu augstskolu absolventu diplomdarbu izstādes... Iespēju ir daudz, atliek vien izvēlēties! Starp citu, apmeklējiet šādu pasākumu arī tad, ja šķiet, ka tas nav jūsu gaumē. Tas tik un tā būs interesanti!

Arī regulāro nedēļas nogales iepirkšanos varat padarīt īpašu, ja uz veikalu dodaties divatā. Bez steigas izstaigājiet veikalu un izvēlaties produktus. Pēc iepirkšanās dodieties uz kādu kafejnīcu, lai mazliet atpūstos. Laiku plānojiet tā, lai patiešām nav uzreiz jāskrien mājās pie bērniem. Varbūt šī ir īstā diena, lai viņi dotos apciemot klasesbiedrus vai vecvecākus. Pirms tam neaizmirstiet izveidot iepirkšanās sarakstu – mērķis nav nopirkt nevajadzīgas lietas tik tāpēc, ka esat bijuši veikalā.

Ja esat rīdzinieki, izbrauciet kādu nepazīstama maršruta trolejbusa, autobusa vai tramvaja pilnu maršrutu. Noskatiet galapunkta tuvumā kādu apskates objektu. Varat paēst attālajā pilsētas daļā un doties atpakaļ vai iemēģināt vēl otru maz zināmo maršrutu. Tāpat varat doties braucienā pa mīļotā cilvēka bērnības takām un izstaigāt mazās ieliņas un māju pagalmus. Līdzīgi var rīkoties, ja dzīvojat citur – izvēlaties kādu maz zināmu vietu Latvijā, ko būtu pienācis laiks apskatīt.

Ja esat dabas mīļotāji, dodieties uz mežu vai kādu no Latvijas nacionālajiem parkiem, lai fotografētu kādus meža zvērus, putnus vai augus. Miers un harmonija garantēti!

Vai esat redzējuši zvaigznes? Visticamāk, esat. Tomēr neparasti un interesanti būs doties uz kādu observatoriju, lai zvaigznes ieraudzītu citām acīm!

Šobrīd Latvijā daudzas saimniecības piedāvā savas produkcijas degustēšanu. Tātad – atliek vien nolūkot maršrutu un doties ceļā! Ja plānojat nogaršot vīnus, tad labāk izvēlēties sabiedriskā transporta vai tūrisma kompāniju sniegtos pakalpojumus.

Dodieties mājvietas meklējumos. Droši vien jums jau ir patstāvīga dzīvesvieta. Taču tas netraucē palūkot sludinājumus un doties nelielās “ekskursijās”. Kas zina – varbūt tiešām pēkšņi atradīsiet savu ideālo mājokli vai arī vienkārši noskatīsieties labas idejas savas mājvietas uzlabošanai. Un šādās ekskursijās iepazīsiet viens otra gaumi un mazos sapnīšus.

Sarīkojiet pavisam klasisku randiņu kādā no vietām, kas abiem mīļa bija pirms nu jau daudziem gadiem. Sapucējieties un satiecieties kādā zīmīgā vietā, randiņa laikā runājiet par labo pagātni un cerīgo nākotni, par savām skaistajām jūtām un, galvenais, ka mīlat viens otru.