Starptautiskā veco ļaužu diena

Apciemo savus tuvākos - mammu, tēti, vecmāmiņu, vectēvu- sagādā viņiem pārsteigumu, uzcepot kādu gardu kūku, pastāsti viņiem, kā tev iet - tās būs nozīmīgākās ziņas viņu dienā! 

Starptautiskā veco ļaužu diena

FOTO: Shutterstock.com

Apciemo savus tuvākos - mammu, tēti, vecmāmiņu, vectēvu - sagādā viņiem pārsteigumu ar negaidītu apciemojumu. Pirms došanās ciemos, uzcep gardu kūku, kuru izdekorēt ļauj bērniem. Lūdz, lai bērni sagatavo skaistas apsveikuma kartiņas vai kopā izveidojiet digitālo fotoalbumu. Sarūpējiet viņiem labo vārdu grāmatiņu, kurā katrs uz lapiņas uzrakstiet, kāpēc tieši viņi ir paši labākie pasaulē. Lapiņu vienā malā izveidojiet caurumus, kuros ieveriet lentītes, izveidojot nelielu labo vārdu grāmatu.

Ja tavi mīļie sen nav bijuši izklaidēties ārpus mājas, tad pārsteidziet viņus, aizvedot uz kādu teātra izrādi, koncertu, muzeju vai mākslas galeriju. Pēc kopīgas izklaides, pavakariņojiet kādā mājīgā kafejnīcā un aprunājieties par jaunāko viņu un tavā dzīvē. Sasildiet šo dienu ar sirsnīgām sarunām un nedalīto uzmanību!

1991. gadā ANO Ģenerālā asambleja izsludināja 1. oktobri par Starptautisko veco ļaužu dienu. Tās mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību veco ļaužu grūtībām, problēmām un vientulībai. 

Reklāma
Reklāma