Četri iemesli, kāpēc TRŪCĪGS vīrietis ir labāks nekā TURĪGS

Bagātība ir pārbaudījums, kuru visi neiztur – kopā ar naudu mēdz pieaugt arī negatīvās īpašības. Vismaz tā domā zinātnieki. Lūk, kāpēc, viņuprāt, puisis ar plānāku naudasmaku sievieti spēj darīt laimīgāku.

Dažādi zinātniski pētījumi atklāj, ka nauda vairs nav vienīgais kvalitātes kritērijs vīrietim

FOTO: Shutterstock.com

Dažādi zinātniski pētījumi atklāj, ka nauda vairs nav vienīgais kvalitātes kritērijs vīrietim

Viņš būs uzticīgāks 
Kad golfa zvaigzne Taigers Vuds publiski atvainojās savai skaistajai sievai par spertajiem sānsoļiem, viņš godīgi atklāja, ka līdz ar grandiozajiem panākumiem sportā sācis šķist – krāpt gluži vienkārši pienākas. Viņš tāds nav vienīgais. Pētījumi rāda – bagātība rada liekulību. Jo augstākā krēslā sēž vīrietis, jo lielāka iespēja, ka sānsoļi būs. Tajā pašā laikā viņš vārdos sparīgi nosodīs visus citus, kas tā rīkojas. Klusībā domādams – bet es taču drīkstu. 


Viņš patiks taviem draugiem 
Žurnālā Psychological Science publicētais pētījums rāda – vīrieši ar zemiem un vidējiem ienākumiem ir daudz laipnāki, iepazīstoties ar cilvēkiem. Zinātnieki novēroja, kā vīrieši iepazīstas ar svešiniekiem: mazāk naudīgie vairāk runāja, smējās un atklāti skatījās acīs, kamēr bagātie bija pat nepieklājīgi – nemierīgi dīdījās, kaut ko skricelēja uz salvešu malām un pat piekārtoja matus. „Mazāk turīgajiem vairāk jācenšas,” skaidro Dačers Keltners, grāmatas Born to Be Good autors. „No tā, cik labi viņiem izdosies veidot sociālos kontaktus, lielā mērā atkarīgi viņu iespējamie panākumi. Savukārt bagātnieki domā, ka viņiem vairs nav nekādas nepieciešamības censties.” 


Viņš atbalstīs tavus panākumus 
Cits pētījums, publicēts Journal of Applied Psychology, atklāj – veiksmīgs vīrietis vairāk kāro apspiest sievietes ambīcijas. Viņš dzīvo ar pārliecību, ka naudas pelnīšana ir vīrieša lauciņš. Partneri ar zemākiem ienākumiem savā domāšanā ir elastīgāki un spēj sadzīvot ar domu, ka ambīcijas var piemist arī sievietei. Zinātnieki izpētījuši – pāri, kas iedrošina viens otru piepildīt savus profesionālos sapņus, jūtas laimīgāki. 


Viņš būs lielisks gultā 
Sakarība ir vienkārša: ja vīrietis nespēj apburt savu otru pusi ar dāvanām un restorāniem, viņš dara visu, lai sievietei, kas viņam svarīga, sagādātu lielu baudu guļamistabā – uzskata Betānija Maršala, grāmatas Deal Breakers autore. Protams, viņš šādu risinājumu neizdomā apzināti – tā rīkoties liek zemapziņa. Bet iznākums tik un tā ir gaužām patīkams. 

Reklāma
Reklāma

 

Avots: www.kasjauns.lv