Vārdi, ar kuriem vārdiem var atslēgt sievietes, ar kuriem – vīrieša sirdi

 

Turpinot uzsvērt komplimentu nozīmi, apkopoti teikumi un vārdi, kas atslēdz sieviešu un vīriešu sirdis.

 Sievietes caurmērā vairāk nekā vīrieši ar komplimentiem izsaka atzinību un ceļ kāda pašapziņu

FOTO: Shutterstock.com

Sievietes caurmērā vairāk nekā vīrieši ar komplimentiem izsaka atzinību un ceļ kāda pašapziņu

“Komplimenti ir emocionāla un jutekliska degviela ikvienās attiecībās, turklāt tos var izteikt ne tikai ar vārdiem, bet ar pieskārieniem, skatieniem, dāvanām, ziediem un citiem darbiem,” uzskata seksologs un pārmaiņu treneris Arturs Šulcs.

 

Aptaujā, kas veikta portālā "Draugiem.lv" atklājās, ka lielākā daļa sieviešu – 35% - visvairāk vēlētos dzirdēt mīļoto sakām “Man ar Tevi ir neizsakāmi paveicies!”. Tikmēr vairums vīriešu uzskatīja, ka dāmas visvairāk uzrunātu kompliments “Tu man patīc tāda, kāda esi!”. Jāpiebilst, ka šis bija otrais populārākais variants sieviešu vidū – to kā aizkustinošu atzīmēja 25% aptaujāto daiļā dzimuma pārstāvju.
 

Savukārt sievietes norāda, ka viņas vismazāk gaida tādus komplimentus kā “Es varētu sarunāties ar Tevi visas nakts garumā!”, “Man patīk, kā Tu domā” un “Tu zini, kā padarīt mani laimīgu!”.
 

Sievietes caurmērā vairāk nekā vīrieši ar komplimentiem izsaka atzinību un ceļ kāda pašapziņu. Tāpat sievietes divreiz biežāk nekā vīrieši pēdējos trīs mēnešos ar komplimentiem ir motivējušas kolēģus vai darbiniekus.
 

Par to, kurš būtu tas kompliments, ar ko bruģēt ceļu uz vīrieša sirdi, līdzīgās domās bija gan lielākā daļa aptaujāto sieviešu (~52%), gan vīriešu (~40%). Proti, tie īstie vārdi, kā aizkustināt vīrieša sirdi būtu “Es ar Tevi jūtos droši!”

“Vīriešu vēlmei, lai sievietes ar viņiem jūtas droši, saknes ir meklējamas senatnē, kad ilgtspējīga pēcnācēju radīšana bija iespējama tikai drošos apstākļos. Vīrietis bija tas, kuram bija jāsargā sieviete un viņas radītie bērni no plēsīgiem zvēriem vai ienaidniekiem. Turklāt drošībā esoša sieviete pati izstaro mieru un rada drošības sajūtu arī vīrietim, kas ir ļoti patīkama,” skaidro Šulcs.
 

Seksologs arī uzsver, ka drošībā esošai sievietei parādās brīva izvēle. Savukārt šādas izvēles vadīta sieviete vīrietim var sagādāt nesalīdzināmi lielāku baudu nekā apspiesta sieviete. Un līdz ar to motivāciju – ļoti spēcīgu motivāciju - dzīvot, darīt, cīnīties par kopīgām lietām.

Reklāma
Reklāma


Par otro populārāko komplimentu viedokļi gan krietni atšķīrās, vidēji katrs desmitais stiprā dzimuma pārstāvis norādīja, viņus priecētu arī tādi vārdi kā “Tu esi īstais cilvēks šim darbam!”. Šādi domāja vien 5% daiļā dzimuma respondentu.

Savukārt stiprais dzimums mazāk gaida tādus komplimentus kā “Man patīk Tavs mērķtiecīgums”, “Tavi joki liek smieties “man līdz grīdai” vai “Tu ļoti labi izskaties. Acīmredzot treniņi atmaksājas!”.

 

Aptaujas dati rāda, ka reizēm komplimentos nav vērts meklēt dziļāku jēgu, jo gan sievietes, gan vīrieši ir vienisprātis – lai kompliments būtu izdevies, galvenais tam ir jābūt patiesam, sirsnīgam un pateiktam īstajā brīdī.

 

Aptauja veikta portālā "Draugiem.lv" sadarbībā ar “Latvijas Balzama” ražoto krējuma liķieri “Šarlote”