Vannas istabās populārāks kļūst balts interjers

Vasarā vairāk remontē vannas istabas, kā arī ļoti populāra ir vasarnīcu labiekārtošana. Taču, ja vannas istabās saimnieki izvēlas galvenokārt kardinālas pārmaiņas - kapitālo remontu, tad vasarnīcu interjerus cilvēki pārsvarā vēlas daļēji atsvaidzināt, kā arī atjaunot vasarnīcu fasādes un labiekārtot to teritoriju. Baltais interjers atkal nāk modē.

Vannas istabās populārāks kļūst balts interjers. Baltas flīzes var veiksmīgi kombinēt ar dekoriem vai mozaīku, piešķirot interjeram vajadzīgo raksturu un izskatu. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vannas istabās populārāks kļūst balts interjers. Baltas flīzes var veiksmīgi kombinēt ar dekoriem vai mozaīku, piešķirot interjeram vajadzīgo raksturu un izskatu. Publicitātes foto.

 

Baltā variācijas gan vannas istabās, gan dzīvojamās telpā 

Vannas istabās populārāks kļūst balts interjers. Flīzes atšķiras ar savu faktūru, matējumu vai spīdīgumu, izmēriem. Baltas flīzes var veiksmīgi kombinēt ar dekoriem vai mozaīku, piešķirot interjeram vajadzīgo raksturu un izskatu. Ja jāizvēlas apdares materiāli, vannas istabās droši var kombinēt flīzēšanas un krāsošanas darbus. Modernais tagad vairāk ir pamanāms tieši vannas istabas dizainā. Flīžu rakstos un krāsās, vannas istabas mēbeļu dizainā redzam aizvien modernākus risinājumus, stāsta veikala "K-rauta" interjera dizaina konsultante Elīna Čaplinska.

 

Dzīvojamā istabā - silti baltie toņi

Dzīvojamās telpās pašreiz nevar izcelt kādu krāsu toni, kas ir vairāk vai mazāk populārs. Tomēr sienu krāsošanai bieži izvēlas silti baltus, gaiši dzeltenus toņus. Tapešu izvēlē bieži vien dominē piesātināti toņi ar klasisku vai dzīvnieku dažādo kažoku rakstu imitāciju. Turklāt tieši dzīvnieku pasaule interjerā kļūst aizvien populārāka. Protams, krāsu ziņā siltus toņus labāk kombinēt ar siltiem, bet vēsus ar vēsiem, iesaka E.Čaplinska.

 

Jābūt uzmanīgiem ar ultramodernā stila izvēli 

Reklāma
Reklāma

Jāņem vērā, ka apdares materiāli dzīvoklī, mājā izskatīsies savādāk, nekā veikalā vai kādā no katalogiem. To iespaidos telpas platība, apgaismojums, dienas gaisma utml.

Izvēloties apdares materiālus dzīvokļa remontam, jādomā arī par to, kā tie izskatīsies pēc dažiem gadiem. Ultramoderni risinājumi, iespējams, savu aktualitāti būs zaudējuši tuvāko gadu laikā, bet saimnieki vēl nebūs gatavi jaunam remontam ne morāli, ne finansiāli. Pats galvenais, lai mājokļa interjers patīk un apmierina tā īpašniekus. Protams, būtu labi ievērot dažas aktuālas tendences, bet kopumā interjeram jābūt tādai videi, kurā ir ērti, patīkami un komfortabli atrasties. Katram cilvēkam izjūtas par šādu vidi ir nedaudz atšķirīgas - vienam tas ir mājīgs country (lauku) stils, otram patīk moderns, trešais nevar sevi iedomāties bez pilīm, bagātīgiem interjeriem raksturīgas eklektikas.

 

Ultramoderni risinājumi, iespējams, savu aktualitāti būs zaudējuši tuvāko gadu laikā, bet saimnieki vēl nebūs gatavi jaunam remontam ne morāli, ne finansiāli. 

 

"Iesaku veidot interjeru tā, lai pēc dažiem gadiem to varētu atsvaidzināt, neieguldot daudz līdzekļu, ieviest jaunus dekorus. Tas varētu būt, piemēram, aizkari un gaismekļi. Pamainot šos interjera elementus, mājoklis atkal izskatīties savādāks, interesantāks un galvenais - atsvaidzināts. Gaismekļus var izvietot jaunās kombinācijās. Tomēr ar apgaismojuma izmaņām jābūt uzmanīgiem, neaizmirstot par apgaismojuma galveno funkciju, kas katrā telpā un pat tās daļā var būt atšķirīgs," brīdina interjera dizaina konsultante.