Kā mājas apstākļos iztīrīt mīkstās mēbeles?

Izmazgāt grīdu, noslaucīt putekļus - tas ir pavisam vienkārši. Bet kā tikt galā ar traipiem, kas palikuši mīkstajos krēslos un dīvānos vai iztīrīt tos no dzīvnieku spalvām?

Lielas galvassāpes visbiežāk rada dzīvnieku spalvas. Foto iesūtījusi Olga Bērziņa, mammamuntetiem.lv reģistrētā lietotāja.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lielas galvassāpes visbiežāk rada dzīvnieku spalvas. Foto iesūtījusi Olga Bērziņa, mammamuntetiem.lv reģistrētā lietotāja.

Uz mēbelēm ir daudz putekļu un dzīvnieku spalvu, tādēļ tās nepieciešams regulāri izsūkt ar putekļsūcēju. Daudzi mājās izmanto arī pārklājus, tie ir regulāri jāmazgā vai ķīmiski jātīra. Profesionālai uzkopšanai tiek ražoti arī speciāli "cimdi" ikdienas mēbeļu kopšanai, stāsta „SOL tīrības skolas” kvalitātes vadītāja Anita Vidiņa.

 

Ja tikko ir gadījies kāds traips (kafija, vīns, zupa) uz paklāja vai mēbelēm, vienkāršākais veids ir to tīrīt ar minerālūdeni. Tam noteikti ir jābūt gāzētam, turklāt pirms liešanas uz traipa, to nepieciešams kārtīgi sakratīt, lai veidotos putas. Tās pacels netīrumu uz augšu, neļaujot tam iesūkties materiālā. Pēc tam ar salveti vai mikrošķiedras lupatiņu, piespiežot netīrai vietai, jāsavāc netīrais šķidrums. Ja nepieciešams, ar lupatiņu var arī paberzt netīro vietu. Nevajadzētu izmantot papīra salvetes – tās plūksnojas un paliek uz paklāja vai mēbeļu virsmas.

Ja tikko ir gadījies kāds traips (kafija, vīns, zupa) uz paklāja vai mēbelēm, vienkāršākais veids ir to tīrīt ar minerālūdeni.

Savukārt iestāvējušos traipus nepieciešams mazgāt vai tīrīt ar līdzekļiem, kas tieši tam paredzēti (nopērkami veikalos). Ja rūpīgi izlasīsiet informāciju par līdzekļa lietošanu (norādīta uz iepakojuma), visam vajadzētu būt kārtībā. Tomēr jārēķinās, ka reizēm var būt nepieciešams iegādāties profesionālos līdzekļus, lai iztīrītu īpaši grūti likvidējamus traipus.

 

Reklāma
Reklāma

 

IZLASI ARĪ: Mazgājam aizkarus! 5 lietas, ko jāņem vērā

Mājas uzkopšana bez sadzīves ķīmijas? Praktiski padomi ekoloģiskai mājas tīrīšanai

5 populārākie mīti par mājas uzkopšanu