Vannasistabu interjera tendences un vērtīgi padomi, uzsākot remontdarbus

Tipveida dzīvokļu īpašniekiem visgrūtāk uzsākt vannas istabu kapitālremontu, jo tas ir gan darbietilpīgi, gan laikietilpīgi, kā arī prasa lielākus līdzekļus nekā citām telpām.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pirms dažiem gadiem bija populāri vannas istabā  veikt minimālu kosmētisko remontu, pārkrāsot vannu. Taču tipveida dzīvokļos vannas istabas bieži vien ir tik  novecojušas, ka minimāli darbi nesniedz vēlamo efektu un nepieciešams kapitālais remonts.

Izvēloties apdares materiālus vannasistabas remontam, jāatceras, ka tas tiks veikts ilgākam laikam. Tāpēc galvenais izvēlē ir kvalitatīva un ergonomiska produkcija. Lai sasniegtu labu rezultātu, svarīgi ir ne tikai izvēlēties labus apdares materiālus, santehniku, bet tikpat nozīmīgi ir arī uzstādīt šos materiālus kvalitatīvi, uzsver veikalu tīkla K-rauta interjera dizaina konsultante Elīna Čaplinska.

Runājot par interjera tendencēm, ko var izmantot arī vannas istabā, Elīna Čaplinska  atzīst, ka mājokļu saimnieki aizvien labprātāk izvēlas košas krāsas, kontrastainus rakstus, Vintage stila detaļas.

Reklāma
Reklāma

No krāsu toņiem aktuāls ir eleganti pelēks - pelēks un tumši zaļš, pelēks un dzeltens, pelēks kā fons, pelēks kā akcents. Aksesuārus var izvēlēties spilgtus, lai pasvītrotu interjera smalkumu. Tomēr būtiski atcerēties, ka tipveida vannas istaba ir maza, optiski to iespējams palielināt ar gaišiem toņiem, spoguļiem, pareizi izvēlētu un izvietotu apgaismoju.

 

Ja tomēr paši izvēlas flīzes, drošāk iegādāties gatavo kolekciju risinājumus, kurās saskaņotas grīdas un sienu flīzes. Vēl bieži izmantots variants ir vannas istabu grīdu klāt ar flīzēm, sienas krāsot un izvēlēties greznu apgaismojumu.

 

Foto no K-rauta arhīva.