Analizē vīrietis: Ko darīt, ja sieviete izlēmusi veikt abortu

Vīrieša ieteikumi un rosinājumi vīrietim, kura sieviete paziņojusi: esmu nolēmusi veikt abortu.

Pēc aborta garīgajā plaknē sievietes cieš praktiski vienmēr - ar pēcaborta sindromu.

FOTO: Shutterstock.com

Pēc aborta garīgajā plaknē sievietes cieš praktiski vienmēr - ar pēcaborta sindromu.

Tā kā mana paša atrašanās mātes miesās bija apdraudēta ar nepareizu ārsta diagnozi, kura pavēstīja manai mammai "taisiet abortu", tad šī tēma man tiešām ir svarīga un par to esmu gatavs runāt - ne tik daudz nosodošu, kā daloties pieredzē un zināšanās.

Pēdējā gadā ļoti daudzi cilvēki ir sākuši runāt par abortiem. Nav noslēpums, ka ļoti daudzas grūtniecības tiek pārtrauktas mākslīgi un cilvēkus, kuriem rūp apkārtējie, tas satrauc. Ja sieviete nav gatava, tad parasti pateiks "tas ir mans ķermenis", "es neesmu vēl gatava", "es jau esmu izlēmusi un nekas nemainīs manu viedokli".

Ņemiet vērā, ja sieviete ir pateikusi, ka veiks abortu, tas nav galējs lēmums.

Iespējams, daudzi potenciālie bērnu tēvi nekad arī neuzzinās, ka viņa bērns šajā pasaulē neieradās, jo sieviete vienpersoniski izlēma, ka bērnu neatstās. Bet, ja esat to laimīgo vīriešu vidū, kuri ir uzzinājuši, ka sieviete vēlas veikt abortu, tad jums vēl ir iespēja kopā ar sievieti glābt trīs dzīvības un vienu ģimeni. Ņemiet vērā, ja sieviete ir pateikusi, ka veiks abortu, tas nav galējs lēmums, jo, kā ikviena cilvēka rīcība, arī pamudinājums veikt abortu ir atbilstošs tai konkrētajai situācijai un stāvoklim, kurā sieviete atrodas.

Manuprāt lielākās problēmas ir:
1) sieviete nesajūt atbildību un rūpes no vīrieša;
2) sieviete nav pārliecināta, ka vīrietis ir īstais;
3) sieviete baidās no apkārtējo reakcijas;
4) sieviete nav pārliecināta, vai bērns saņems visu, ko viņam vajadzētu un kas varbūt ir pietrūcis viņas pašas dzīvē.

Faktori, kuri ietekmē neatstāt bērnu:
1) steiga un apjukums;
2) nepabeigta izglītība vai slikti apmaksāts darbs;
3) atkarība no vecākiem / nav savas mājas;
4) personīgās ambīcijas un bailes sabojāt ķermeni;
5) nestabilas attiecības / ģimenē jau ir bērni, kuriem nevar pilnībā visu nodrošināt.

Drosme, izpratne un ieklausīšanās ir pirmās lietas, ko tev kā vīrietim būtu jāatrod sevī, ja sieviete ir pavēstījusi, ka ir stāvoklī, bet bērniņu nepaturēs. Ja esi kristietis, tad tev būs vieglāk, jo šīs pirmās stundas vari pavadīt lūgšanās un sarunā ar Dievu - kas tev ļaus nomierināties un gūt spēku turpmākajam ceļam.


Ja neesi kristietis, tad tu vari vienkārši pārrunāt šo situāciju ar kādu gudru cilvēku vai labu draugu, kam uzticētu arī savu dzīvību. Kad esi aptvēris notiekošo un smadzenes atgriežas normālā domāšanas un komunikāciju līmenī - vari ar sievieti mierīgi apsēsties un izrunāties.

Pajautā viņai, kas ir tie faktori, kas liek viņai svērties par labu abortam? Esi iejūtīgs, saprotošs un galvenais – ieklausies.

Pirmajās sarunās vari pateikt, ka esi gatavs ģimenei un bērniņam, un ka viņa nebūs viena. Pajautā viņai, kas ir tie faktori, kas liek viņai svērties par labu abortam? Esi iejūtīgs, saprotošs un galvenais – ieklausies. Nemēģini iebiedēt, pārmest vai piespiest sievieti rīkoties pareizi.

Reklāma
Reklāma


Iejūties pilnībā viņas vietā un mēģini saprast, kas ir tas, kas spētu tev likt pārdomāt un vai tu viņai vari šīs lietas piedāvāt. Atceries gan, ka maldināšana un melošana noteikti nebūtu labākais modelis - ja tu sievietei saki, ka esi gatavs būt par tēvu, tad tev tā tiešām ir arī jādomā. Atceries, ka saruna nebūs 10 minūšu vai 3 stundu garumā – iespējams, līdz brīdim, kad sieviete pateiks - tu būsi tētis un es mamma - var paiet arī nedēļa vai vairāk. Padomā pats, cik daudz tev vajadzētu drosmes, lai uzņemtos atbildību par kādu citu un pilnībā savu labklājību liktu uz citu cilvēku - tas nav viegli, ja vien ar cilvēku jau nedzīvo pāris gadus kopā.


Piezvani uzticības tālrunim
Ja tev šķiet, ka neesi gatavs sarunai un nezini, kā rīkoties, vari piezvanīt kādam no uzticības tālruņiem, piemēram, Grūtniecības krīzes centram (Tālrunis: 67227033, e-pasts: palidziba[at]krizescentrs.lv), kur tevi uzklausīs un atbildēs uz taviem jautājumiem apmācīti cilvēki, kuri ikdienas saskaras ar šādām situācijām un kuri zinās daudz vairāk par mani! :) GKC iesaku, jo esmu personiski saskāries ar šo organizāciju un zinu, ka viņi neko neuzspiež, bet tajā pat laikā spēj dot cilvēkiem neatsveramu atbalstu, ja tajā brīdī tas pietrūkst.

Savu vēlmi paturēt bērnu tev būtu sievietei jāparāda gan ar darbiem, gan ar vārdiem. Sāc meklēt labāk apmaksātu darbu, pavadi vairāk laiku kopā ar viņu, nevis draugiem.

Kāpēc sava izvēle būtu rūpīgi jāpārdomā?
1) Pabeigt skolu vari arī pēc pusotra gada, atsākt strādāt vari pēc 2-3 gadiem, nopirkt auto, māju vai jahtu vari arī pēc bērniņa piedzimšanas - bet vienmēr jāatceras, ka, iespējams, jūsu dzīvē vairs netiks doti vēl citi bērniņi.
2) Aborts ir neatgriezenisks process un tā nav tikai medicīniska manipulācija;
3) Iedomājies, ka sievietes ķermenis ir auto, kurš brauc pa šoseju ar ātrumu 140km/h ! Un grūtniecība tajā brīdī ir autovadītājs. Kas notiek ar auto, ja pēkšņi autovadītājs izgaist? Auto cieš nopietnā avārijā, ietriecoties kādā šķērslī. Uz sievietes veselību tas retāk attiecas fiziskā līmenī, bet garīgajā plaknē sievietes cieš praktiski vienmēr (ar Pēcaborta sindromu).
4) Izvēle par labu abortam ir izvēle pret bērna tiesībām dzīvot.
5) Un, protams, aborts ir krasā pretrunā ar Bībeles baušļiem.


Atceries, ka savu vēlmi paturēt bērnu tev būtu sievietei jāparāda gan ar darbiem, gan ar vārdiem, kur abi faktori būtu vienlīdz svarīgi. Sāc meklēt labāk apmaksātu darbu, pavadi vairāk laiku kopā ar viņu, nevis draugiem, atrodi savu dzīvoklīti, izrādi interesi par viņas izjūtām...