Pēdējais akcents telpai — aizkari

Aizkari ir pēdējais un teju pats galvenais jūsu telpas dekoratīvais akcents, tāpēc aizkaru dizaina ideja ir ļoti rūpīgi jāpārdomā, jāpiemeklē atbilstošs aizkaru audums un aizkaru fasons, lai logu noformējums labi iekļautos kopējā telpas dizainā.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Aizkari nav tikai dekoratīvs elements. Tiem ir arī gluži praktiska nozīme — tie pasargā mēbeles, tapetes un iemītnieku acis no spilgtas saules gaismas. Bet smagie un biezie aizkari ziemā palīdz cīnīties pret caurvēju un aukstumu. Par plānajiem aizkariem dēvē caurspīdīgus aizkarus bez oderes ar dekoratīvām detaļām. Plānos aizkarus visbiežāk izmanto arī komplektā ar biezajiem, kurus vasaras sezonā var noņemt, atstājot tikai plānos, kas loga atvēršanas laikā aizsargā telpas no putekļiem un gružiem.
 

Kādus aizkarus izvēlēties?

* Lieliem logiem, it īpaši, ja logs sniedzas gandrīz līdz grīdai, labāk izskatās gari aizkari, savukārt maziem logiem ar augstu palodzi – īsi.
* Ja istaba iekārtota mierīgā, atturīgā stilā, aizkarus var izvēlēties efektīvus – ar lieliem rakstiem, intensīvām krāsām.

* Ja vēlas saglabāt telpas mierīgo gaisotni, var izvēlēties arī vienkrāsainus aizkarus, kuru tonis saskaņots ar interjeru, bet tad jāizraugās audums ar mierīgāku faktūru.

Blīva un tumša auduma aizkarus ieteicams izmantot plašās telpās, jo mazu telpu tumši toņi optiski vēl vairāk samazinās, savukārt gaiši aizkari nelielu telpu optiski palielinās.

* Ar pareizi izvēlētiem materiāliem un krāsu salikumiem varat panākt dažādus efektus – varat aizkarus izmantot kā dekoratīvu elementu, kas piešķir papildus noskaņu Jūsu mājoklim, gan kā funkcionālu interjera elementu, kas pasargās Jūs no svešu acu skatieniem tumšajā diennakts laikā.

 

AIZKARU DIZAINA IDEJAS

* Dzīvespriecīgās krāsās iekārtotā istabā, piemēram, bērnistabā, labāk izmantot vienkrāsainus aizkarus, jo pārējiem interjera elementiem jau ir dominējošā funkcija, bet aizkari būs tikai fons. Aizkaru krāsu pieskaņo kādam no telpā izmantotajiem toņiem.

* Blīva un tumša auduma aizkarus ieteicams izmantot plašās telpās, jo mazu telpu tumši toņi optiski vēl vairāk samazinās, savukārt gaiši aizkari nelielu telpu optiski palielinās.

* Ja telpas no ārpuses nav redzamas, logiem aizkarus vispār var nelikt vai izvēlēties tos no viegla, caurspīdīga auduma.

* Nereti logiem piekar nelielus horizontālos aizkarus jeb lambrekenus. Tie ir skaists akcents, kas rada pabeigtības iespaidu. Var piekārt vienkāršu, taisnu aizkaru, bet var izvēlēties drapētu un ar dažādām rišām rotātu elementu. Tāpat lambrekenus var izmantot kā dekoru durvju ailās. Tos vajadzētu darināt no stingriem audumiem.

Reklāma
Reklāma

 

Meklējam palīdzību pie aizkaru dizainera!

Ja nu tomēr paši netiekat galā, ir vērts konsultēties ar aizkaru dizaineru. Kā tas notiek?
1. Aizkaru dizainers atbrauc pie jums uz objektu apskatīt telpas, noņemt izmērus, nofotografēt logus un uzklausīt jūsu vēlmes.
2. Otrajā reizē, t.i., apmēram pēc pāris dienām aizkaru dizainers atbrauc pie jums ar pilnu piedāvājumu:
•  fotogrāfijās, kur redzami jūsu telpas logi, ir iezīmēts loga noformējums;
•  dažādas skices ar aizkaru vai citu logu noformējumu variantiem jūsu logiem;
•  foto albums ar dažādu aizkaru modeļiem un fasoniem;
•  auduma paraugi, kas izvēlēti īpaši jūsu telpai un logiem;
•  aizkaru stangu paraugi;
•  cenu piedāvājums – tāme – ar aprēķinātu aptuvenu naudas izteiksmi konkrētam logu noformējumam.

Visus šos komponentus izskatot, rodas kopsavilkums un vizuāli veidojas kopējā aina. Kad termiņi un nianses ir izrunātas, darbs var sākties. Atkarībā no apjoma, bet parasti tas ir izdarāms līdz 10 dienām.

 

AIZKARU DIZAINA PAKALPOJUMUS STALVE PIEDĀVĀ AR 50% ATLAIDI

Ieskaties: www.aizkarudizains.lv:

aizkari

aizkaru dizains

aizkaru stangas

aizkaru šūšana


STALVE

Tālr: 26268888

stalve@inbox.lv

 

IZLASI ARĪ: KĀ IZVĒLĒTIES AIZKARUS MĀJAI?