Apnicis vienai ar bērnu sēdēt četrās sienās

„Ko darīt, ja ir apnikusi šī ikdiena, sēdēt četrās sienās ar mazulīti? Vīrs darbā, dzīvoju pilsētā, kur nav manu pārējo radu. Citreiz uzsit pa nerviem, ka nezinu, kur likties, katra diena vienāda...” portāla forumā raksta kāda mamma.

FOTO: Shutterstock.com

Māmiņas problēma:
„Ko darīt, ja ir apnikusi šī ikdiena, sēdēt četrās sienās ar mazulīti? Vīrs darbā, dzīvoju pilsētā, kur nav manu pārējo radu. Citreiz uzsit pa nerviem, ka nezinu, kur likties, katra diena vienāda: piecelies, savāc māju, izmazgā drēbes, ņemies ar mazulīti (to, protams, daru ar lielāko prieku) utt.Taču viss apnīk, un šeit man vispār nav, kur aiziet! Tātad — esmu izmisumā! Tagad atkal man jāsēž līdz vēlam vakaram, kamēr vīrs pārradīsies mājās no darba. Finanses pašlaik nekur neļauj aizbraukt! Es nezinu, ko lai iesāku!” Diskusiju forumā lasi šeit.

Iesaka pedagoģijas un psiholoģijas speciāliste Ineta Tunne:
„Arī es esmu divu (nu jau lielu) bērnu mamma. Tāpēc Jūsu izjūtas man ir labi saprotamas.

Reklāma
Reklāma

Varbūt ir kāds, kurš Jūs varētu reizēm palaist „brīvsolī”? Ja jau bērniņa radīšanā piedalās divi, tad varbūt arī audzināšanā? Varētu vienoties ar vīru, ka, piemēram, divas reizes nedēļā uz dažām stundām viņš palaiž Jūs izklaidēties — pasportot vai vienkārši pastaigāties? Tas noteikti atvieglotu ikdienu un būtu atkal spēks auklēt mazo. Varat arī visi kopā kur iet pastaigāties — domāju, ka Jums tas jāierosina un vīrs noteikti atbalstīs. Ģimenē ļoti daudz ir atkarīgs no tā, kā sieviete prot organizēt dzīvi. Vīrietis var neiedomāties, tāpēc sievietei jābūt gudrai...”

Iesaka mammam.lv/tetiem.lv:
„Ja radi dzīvo citur, noteikti ir vērts atrast kādus jaunus draugus. Piemēram, ievietojot mammam.lv/tetiem.lv forumā aicinājumu atsaukties māmiņas no jūsu pilsētas, lai varētu ne vien sarakstīties, bet arī doties kopīgās pastaigās vai paciemoties vienai pie otras, kamēr mazulīši spēlējas. Šādus domubiedrus noteikti var atrast arī kur citur — pilsētas rotaļlaukumā, parkā, bēbīšu skoliņās. Varbūt tu vari kļūt par iniciatori, kas ar noteiktu regularitāti pulcina kopā pilsētas māmiņas, kurām bērniņi aptuveni tava mazuļa vecumā? Tas nemaksā nenieka, ja vien vienojas par groziņu vakariem ar tējas dzeršanu.”