Zinātnes centrs Ahhaa Igaunijā rīko nakts nometnes latviešu bērniem. Mēs tur bijām!

Nakts nometne Igaunijā - izklausās labi. Nakts nometne “Ahhaa” centrā – izklausās vēl labāk! Uzzinot par šādu iespēju, tā nodomāju ne tikai es, bet arī mana 10 gadus vecā meita Lība. 

Zinātnes centrs Ahhaa Igaunijā piedāvā nakts nometnes īpaši Latvijas bērniem. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Zinātnes centrs "Ahhaa" Igaunijā piedāvā nakts nometnes īpaši Latvijas bērniem. Publicitātes foto.

Pirmo reizi šādā nometnē mana meita piedalījās valsts svētku brīvdienās, tas ir, no 17. uz 18. novembri, un es biju gatava Lību un viņas draudzeni turp aizvest. Jo “Ahhaa” centrs no Rīgas nav nemaz tik tālu, cik varbūt sākumā šķiet – ceļā aptuveni trīs stundas. 


Pusdienas pa ceļam. Precīzu braukšanas ilgumu nevaru pateikt, jo parasti esam cēlušies visai agri, tāpēc piestājam papusdienot pie slavenā Puhājarves ezers – tas esot visvairāk gleznotais objekts Igaunijā:) Vieta, ko iesakām – GMP Clubhotel & Pühajärve Restaurant”, Clubhotel.ee.


Nakšņošana vecākiem. Brīnišķīgi ir tas, ka uz "Ahhaa" nakts nometnes laiku ir izdevīgs nakšņošanas piedāvājums vecākiem tuvējā viesnīcā Tartuhotell.ee
Savukārt mūsu ģimene ir iecienījusi V Spa & Conference Hotel, Vspahotel.ee – jauka viesnīca ar skaistu SPA zoniem un lieliem, siltiem baseiniem. Pārbaudīta vērtība, tāpēc nakšņošanas ietu nemainām:) Viensīca atrodas 3-4min gājiena attālumā no "Ahhaa". 


Nakts nometne.
Reklāma
Reklāma

"Ahhaa" pavasara naktsnometnes nosakums ir “Mūsu maņas”, kur galvenais nakts izpētes objekts ir, kā jau nosaukums vēstī – mūsu maņas. Tāpat tiek solīts izpeldēties Igaunijas lielākajā bumbiņu jūrā, piedalīšanās joku briļļu stafetē un noskatīties planetārija izrādi. 
Pēc pirmās naksts nometnes apmeklējuma meitai nav nevienas bildes –  neesot bijis laika. Te bijis jāskatās, kā cālēni šķiļas (cālēnu šķilšanās laiks inkubatorā sakritis ar nometnes laiku), te jāspēlē spēles ar jauniegūtajiem draugiem. 
Jāpiezīmē, ka nometne notiek latviešu valodā, jo “Ahhaa” strādā arī latviešu komanda. 
Norises laiks: 19. – 20.03.2020
Dalībnieku vecums: 9-13 gadi 
Dalības maksa: 55 €

Zinātnes centra "Ahhaa" adrese: Igaunija, Tartu, Sadama 1

Vairāk par nometni uzzini Ahhaa.ee/lv/

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītāja