Uzzini, kas jāēd un jādzer smadzeņu darbības uzlabošanai!

Vai zināji, ka, ēdot dārza zemenes, var mazināt stresu? Uzzini, kas nepieciešams atmiņas un smadzeņu darbības uzlabošanai - tu būsi pārsteigta!

Lai gardi un veselīgi!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai gardi un veselīgi!

Dažreiz ir sajūta, ka, lai cik stipri centies iegaumēt kādas kontrētas lietas, Tev nesanāk? Iespējams Tev trūkst kādi vitamīni. Šeit daži ieteikumi, kas jālieto uzturā, lai uzlabotu atmiņu:

 

- Burkāni uzlabo atmiņu, jo aktivizē vielmaiņu smadzenēs. Pirms mācīšanās ieteicams apēst svaigu burkānu salātus, kas aizdarīti ar olīveļļu.

- Banāni satur serontonīnu. Tā ir viela, kas ļoti nepieciešama smadzeņu darbības nodrošināšanai. Banānos ir arī daudz vitamīnu un kalcija.

- Avokado stiprina īstermiņa atmiņu, jo avokado satur vērtīgas, sadzeņu darbībai nepieciešamas taukskābes. Ieteicams apēst vismaz pusi avokado dienā.

- Sīpoli palīdzēs pret spēku izsīkumu un garīgo pārslodzi. Sīpolos esošās vielas sašķidrina asinis, uzlabo smadzemņu apgādi ar skābekli. Ieteicams katru dienu apēst vismaz pusi svaiga sīpola.

- Ingvers atbrīvo galvu jaunām idejām, jo ingverā ir dabas viela, kas tuva aspirīnam, un daudz ēterisko eļļu. Pirms uzstāšanās vai radoša pasākuma ieteicams izdzert glāzi ingvera uzlējuma (1/2 tējkaroti ingvera uz glāzi ūdnes vai gatavo spēcinošo ingver tēju).

Reklāma
Reklāma

- Pipari - jo asāki, jo labāki. Piparos esošās aromātiskās vielas ietekmē "laimes hormona"endokrīna izdalīšanos organismā.

- Dārza zemenes dēvē par menedžeru ogām. Tās ir ļoti garšīgas un mazina stresu. Zemenēs ietilpst pektīns, kas ir labs pašsajūtas nodrošinātājs. Dienā ieteicams apēst ne mazāk kā 150 g zemeņu.

 

 

Avots: Jumava "Ģimenes kalendārs"