Vai zīdainim ziemā jāvelk šalle un zābaciņi?

Pastaigas ar ratiem arī gada vēsajā laikā var būt gan patīkamas vecākiem, gan veselīgas mazulim. Kā ziemā ģērbt zīdainīti un vai viņam jāvelk šalle un zābaciņi? To Mammamuntetiem.lv vaicāja Vizmai Meikšānei, sertificētai pediatrei, bērnu neiroloģei.
Ziemā mazulim vienmēr ģērbj par vienu kārtu vairāk nekā mugurā ir vecākiem. Pēc šī ieteikuma vadoties, ir ļoti viegli apģērbt bērnu.

FOTO: Shutterstock.com

Ziemā mazulim vienmēr ģērbj par vienu kārtu vairāk nekā mugurā ir vecākiem. Pēc šī ieteikuma vadoties, ir ļoti viegli apģērbt bērnu.

Vai zīdainim vajadzīgi zābaciņi?

Zīdainis līdz 6 mēnešu vecumam visbiežāk pastaigas laikā guļ. Kamēr bērns guļ, viņam jābūt sagrupētam diezgan kompakti, tas arī palīdzēs saglabāt siltumu. Ja mazulim nodalām kājas un rokas, kas ir potenciāli salstošas vietas, tās ātrāk kļūst vēsas, tāpēc zābaciņi zīdainim nebūs lietderīgs pirkums. Labāk ir izvēlēties kombinezonu vai maisu, kur kājas ir nosegtas. Zem virsdrēbēm apakšā var vilkt kokvilnas zeķītes, vilnas zeķes un pāri ir siltā virsdrēbes kārta. Pa virsu vēl liekam mazuļa papildu kārtu. Kad bērns jau sēž un ir izaudzis no kombinezona ar slēgtajām pēdām, viņam velk zābaciņus.

 

Kad bērnam vajadzīga šalle?

Šalle vajadzīga tiem bērniem, kas pastaigas laikā atrodas vertikālā stāvokli – sēž ratos, sāk staigāt. Taču jāvērtē, kādu to labāk izvēlēties. Ar šalli jānosedz vietas, kur mazulim var piekļūt aukstums, tā nedrīkst būt bieza un žņaudzoša. Bērnam salstošā vieta ir ne tikai kakls, bet plecu un apkakles zona. Tāpēc ir lietderīgi izvēlēties tādu apkakli, kas nosedz ne tikai kaklu, bet arī plecu, skausta zonu. Tā var būt arī cepure, kas ir pagarināta un sniedzas pāri pleciem. Ratos gulošiem bērniem šalle nav nepieciešama – mazais ir aizvējā un apģērbs nosedz arī apkakles zonu.

Reklāma
Reklāma

 

Par to, kā ģērbt mazuli ziemā un kas jāzina vecākiem par pastaigām ar zīdaini ziemā, lasi šajā rakstā.

Saistītie raksti