Uzzini šeit, kā jāizvēlas bērnu rati

Ratiņu iegāde ir īpašs notikums, kas liecina, ka tuvojas bērniņa pasaulē nākšanas laiks. Kā tos izvēlēties?
Charlotte Karlsen, Unsplash.com

FOTO: Unsplash.com

Charlotte Karlsen, Unsplash.com

Piemēroti bērnu rati ir neatsverama vērtība, jo mūsdienās tie ir veidoti ietverot bērniņa un vecāku vajadzības, lai iespējami atvieglotu ikdienu kopā ar mazuli. Kādi ratiņi bērniem piemēroti dažādos vecumposmos, kā tos izvēlēties un kāpēc tos ir izdevīgi iegādāties tieši Andelemandele.lv – izlasi šī raksta turpinājumā!

 

Galvenie parametri un īpašības, kuriem pievērst uzmanību

Atbildīgs, bet patīkams uzdevums – tā var raksturot brīdi, kad meklējam ratiņus savam mazulim. Pats galvenais un pats svarīgākais ratiņu izvēlē ir to kvalitāte, jo rati tiks intensīvi izmantoti un tajos atradīsies pats dārgākais, kas mums ir. Neatkarīgi no tā, kādus ratus Tu meklē, pievērs uzmanību vai tiem ir:

 

  • izturīgs, viegli tīrāms, ūdensnecaurlaidīgs korpusa materiāls;
  • ērti izmantojami stiprinājumi – reizēm gan kolba, gan sporta rati jāatvieno no ratu daļas vairākas reizes dienā;
  • ērtas manevrēšanas spējas – apdomā, vai vairāk pastaigāsies pilsētā vai pa zemes ceļiem;
  • stabila, droša ratu konstrukcija;
  • svars un kompaktums – ja rati jāievieto, piemēram, auto bagāžniekā, liftā, jāpārvieto pa trepēm – vai to varēs ērti izdarīt;
  • soma, apjomīga kabata, kur ievietot visu nepieciešamo;
  • papildu aprīkojums – lietus plēve, moskītu tīkls, saulessargs, guļamsoma – šie nav obligāti nosacījumi, bet būtiski atvieglos vecāku dzīvi;
  • vecākiem patīkams ratiņu dizains un krāsa, jo tie būs redzami gan pastaigu laikā, gan daudzos gadījumos arī mājās, un, protams, arī mazuļa foto un video ierakstos.

 

Augstāk minētie kritēriji ir svarīgi visiem ratiem, bet ir nosacījumi, kas jāņem vērā atkarībā no tā, vai tie būs mazuļa pirmie – guļamie ratiņi, vai sporta rati.

 

Bērnu rati ar kulbu – pirmie, īpašie, pašiem mazākajiem

Mazuļu ratiņiem, pastaigu šūpulītim, jābūt kvalitatīvam, izturīgam, spējīgam pievarēt pastaigu takas pilsētās, mežos un laukos. Eiropā ražotie rati atbilst noteiktiem kvalitātes standartiem, tāpēc izvēli var balstīt savās individuālajās vajadzībās:

 

  • vai rati piemēroti Latvijas ziemas apstākļiem (ja nepieciešams);
  • vai amortizācija ļaus bērnam baudīt miedziņu arī uz nelīdzena ceļa;
  • vai ratu roktura augstums ir maināms, lai būtu ērts dažādiem cilvēkiem, kas dosies ar mazuli pastaigās.


 Šajā laikā mazulis ratos atrodas guļus stāvoklī, tāpēc būtiska ir stabila, ērta pamatne, augstas malas, dabisks, viegli notīrāms kolbas interjera materiāls. Šie rati piemēroti bērniem no dzimšanas līdz apmēram 6 – 8 mēnešu vecumam, līdz mazulis sāk patstāvīgi sēdēt.

 

Foto: Nic, Unsplash.com

Reklāma
Reklāma

 

Pastaigu rati – kad mazulis grib redzēt pasauli

Pastaigu jeb sporta ratiņi ir ļoti atšķirīgi no pirmajiem ratiem. Kāpēc? Jo arī pats mazulis ir krietni paaudzies, vēlas sēdēt un vērot pasauli. Pēc apmēram 6 – 8 mēnešu vecuma bērns vēlas aktīvi iesaistīties pastaigā, vērot to un komunicēt, aktīvi kustēties. 

 

Šajos ratos jāpievērš uzmanība:

  • ergonomiskam sēdeklītim ar viegli maināmu muguriņas augstumu;
  • drošības jostām ar polsterējumu un maināmu garumu;
  • svaram un kompaktumam, lai ratus viegli ievietot automašīnā;
  • vieta ūdens pudelei – nav obligāta, bet ir patīkama ērtība.


 

Foto: Jose Jovena, Unsplash.com

 

Kombinētie bērnu ratiņi 3 in 1

Ir pieejami komplekti, kuros ietilpst gan pirmie kolbu rati, gan autosēdeklītis un pastaigu rati. Tas nozīmē, ka vienu komplektu var izmantot bērniņam no dzimšanas brīža līdz pat 3 – 4 gadu vecumam.  

 

Ja meklē ratiņus, noteikti ieskaties Andelemandele.lv

Neatkarīgi no tā, kādi bērnu ratiņi Tev nepieciešami, noteikti ieskaties arī Andelemandele.lv piedāvājumā. Tur atradīsi vairākus tūkstošus variantu – gan dvīņu rati, gan ratu somas, cimdi, autosēdeklīši un to aksesuāri labā un lieliskā stāvoklī par ļoti labu cenu! Zīmolu ziņā – pieejams pat vairāk kā var atrast veikalos Latvijā – gan ļoti pieejamu, gan izsmalcinātu zīmolu ratiņi, ko var uzskatīt par visīstākajām pērlēm. 

 

Izmanto izdevību un aprunājies ar pārdevēju par to, kādi ir ieteikumi ratiņu lietošanā, transportēšanā, tīrīšanā. Un zini, kad mazulis paaudzies, ratiņus ievieto Andelemandele.lv pārdošanā – iegūsi budžetu citam pirkumam! Ienāc, apskati, patiks gan Tev, gan mazulim!

Saistītie raksti