15 neparasti veidi, kā saglabāt mazuļa bērnības atmiņas

Iespējams, ka šobrīd tev liekas, ka labākās, košākās, smieklīgākās atmiņas par sava bērna dzīves momentiem atcerēsies mūžam. Diemžēl tā nav - liela daļa atmiņu izkūpēs gaisā. Žēl? Izgatavo bērnības atmiņu krātuvi! 

Atmiņas var saglabāt ne tikai fotogrāfijās!

FOTO: Shutterstock.com

Atmiņas var saglabāt ne tikai fotogrāfijās!

Esam apkopojuši 15 dažādus veidus, kā atmiņas var saglabāt atraktīvi, kompakti un droši. Ceram, ka kāda no šīm idejām noderēs.

 

USG fotogrāfijas
Pirmā bērna personīgā bildīte top jau tad, kad mazais vēl ir mammas vēderā. Sākot no mazā punktiņa ar trīcošo sirsniņu un beidzot ar bildīti pirms pašas nākšanas pasaulē – tās ir jaukas atmiņas vecākiem un interesanta pieredze bērnam, kāds viņš izskatījās mammas puncī. Savāciet visas USG bildes un ja ir, arī video ar pirmajām kustībām. To visu var papildināt arī ar mammas un kopīgajām ģimenes bildēm gaidību laikā. Būs jaukas atmiņas par laiku, kad mazais dzīvoja vēl mammas vēderā. 


Pirmā dzīves gada fotogrāfiju kolekcija
Pirmajā dzīves gadā bērniņš ļoti strauji aug un mainās. Pirmās dzīves stundas, tad pirmās nedēļas, pirmais pusgads, gadiņš – ikreiz liekas, ka no bildes pretī skatās jau mazliet cits cilvēciņš. 
Papildināt šo atmiņu albumu var ar roku un pēdiņu ģipša nospiedumiem, pirmo kleitiņu, pirmajām sīkajām zeķītēm.  Bērnam augot lielākam,  kolekciju var papildināt ar pirmajiem oriģinālajiem zīmējumiem, paštaisītām dāvanām. Sasniedzot pilngadību, tā būs silta un mīļa dāvana no vecākiem. 


Atmiņu video
Viedtelefoni ļauj viedot neaizmirstamas atmiņas par interesantākajiem dzīves momentiem īsus video. Pēc tam no tiem var veidot par īpašu seriālu. Neorganizējiet īpašas izrādes, tieši ikdienas darbošanās pēc daudziem gadiem var izrādīties pati interesntākā viela atmiņu atjaunošanai par saulaino bērnību. 


Uzlīmes ar pirmajiem vai smieklīgākajiem vārdiem
Vai arī tev patīk atcerēties vecāku stāstus par smieklīgākajiem savas bērnības izteicieniem? Tieši tāpat atcerēties savu bērnību pēc vecāku atmiņām patiks arī taviem bērniem. Pieraksti viņu smieklīgākos izteicienus un oriģinālākos jaunvārdus. Pēc tam šo rakstu materiālu izmanto, oriģināli noformējot,  izdrukājot un uzdāvinot interesantā iepakojumā. 


Bērnu kalendārs
Lai tādu izgatavotu, ir nepieciešama pacietība un disciplīna, bet rezultāts ir to vērts.  Kalendārā kautr mēnesi ielīmē bērna fotogrāfiju, pieraksta augšanas un svara parametrus, prasmes, kas ir apgūtas.  Pievieno savus komentārus un interesntākos nivērojumus. Vēlāk būs interesanti pārlasīt. 


Koka stādīšana
Ja ģimenei pieder sava lauku zeme vai vasarnīca, kuras teritorijā var iestādīt koku, tad iestādiet katram jaunajam ģimenes loceklim savu koku. Meitenēm – liepas, zēniem – ozolus. Protams, ka derēs arī citi koki ar savu simbolismu vai enerģētiku. Ja zemes nav, kopiet un audzējiet kādu skaistu istabas augu. 


Ceļotāja dienasgrāmata
Dienasgrāmata, kurā fiksē visas mazā ceļotāja aktivitātes – sākot ar pirmo leļļu teātri un beidzot ar tālu ceļojumu kopā ar ģimeni. Saglabājiet biļetes, sīkus suvenīrus, fotogrāfijas. Pierakstiet interesantākos iespaidus un atziņas, ko bērns ir guvis ceļojuma laikā. 

Reklāma
Reklāma


Krekliņš ar fotogrāfiju 
Krekliņš ar portretu ir samērā vienkāršs risinājums, lai iepriecinātu mazo. Starp citu, krekliņus ar saviem portretiem var izgatavot arī pārējie ģimenes locekļi. 


Fotogrāmata 
Izgatavo fotogrāmatu, kurā ieliec ne tikai skaistākās fotogrāfijas, bet arī zīmējumus un darinājumu bildes. Ērti saglabājamas atmiņas, kas noteikti nepazudīs ikdienas papīru jūklī. 


Māksliniecisks suvenīrs 
Zīmējumus var pārvērst gan atslēgu piekariņos, gan kvalitatīvās kanvās, kuras var likt pie sienas. Bērni prot brīnišķīgi zīmēt, kāpēc lai šie darbi negreznotu jūsu māju. 


Ģimenes tradīciju glabātājs 
Uzticiet ģimenes jaunākajai paaudzei kļūt par ģimenes tradīciju glabātājiem. Sākumā atgādiniet, bet pamazām pilnībā uzticiet bērniem atcerēties par ģimenei svarīgiem datumiem un idejām, kā tos atzīmēt. 


Izteicienu kolekcija
Bērni mēdz “izspļaut” satriecošas dzīves atziņas. Labākās izdrukājiet vai kaligrāfiski uzrakstiet, ielieciet rāmīšos un turiet redzamās vietās. Būs skaists un oriģināls dekors dzīvojamām telpām. 


Īpaša personificēta lelle 
Rotaļlietu bērniem mūsdienās pietiek, bet tieciet pie lelles, kura atainotu tieši jūsu bērna īpašības. Iespējams, ka ir pat vērts pasūtīt šādu rotaļlietu pie profesionāla leļļinieka. Lelli var saģērbt mazuļa drēbītēs, no kurām viņš pats jau ir izaudzis. 


Atmiņu grāmata
Izmantojot iespēju glabāt atmiņas elektroniski un datu mākonī, savāc fotogrāfijas un atmiņas speciālā atmiņu mapītē. Iespējams, ka esi kāda sarunu foruma aktīva lietotāja, tad tas būs pat vēl vienkāršāk – izkopē savas sarunas par bērniņa gaidīšanas un augšanas laiku. Būs virtuālā dienasgrāmata.