Kā pierakstīt meitu pie valsts apmaksāta ginekologa?

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas ārste Dr. Lāsma Līdaka stāsta par iespējām ginekologu apmeklēt pusaudzei.
Bērns uz izmeklējumu vai konsultāciju pie speciālista, tai skaitā, pie ginekologa, viens pats bez vecāka var doties, kad viņam ir pilni 14 gadi.

FOTO: Shutterstock.com

Bērns uz izmeklējumu vai konsultāciju pie speciālista, tai skaitā, pie ginekologa, viens pats bez vecāka var doties, kad viņam ir pilni 14 gadi.

Bērnu un jauniešu ginekologi dalās divās grupās – vieniem ir noslēgts līgums ar 

Nacionālo veselības dienestu (NVD), tāpēc pie šiem ārstiem nav vajadzīgs ģimenes ārsta nosūtījums un vizīte līdz 18 gadu vecumam ir bez maksas. Tāpat daudzas analīzes un izmeklējumus, tai skaitā, ultrasonogrāfiju var veikt bez maksas. Šie ārsti ir pieejami Bērnu slimnīcā un arī citās slimnīcās – reģistratūrā parasti šo informāciju zina un arī medicīnas iestādes mājas lapā var būt norādīts, ka ginekologs pieņem meitenes no 12 gadu vecuma un vai vizīte ir valsts apmaksāta.

Tāpat var apmeklēt RindaPieArsta.lv, kur ir informācija par tuvākajiem pieraksta laikiem un vietām.

 

Skaties Bērnu slimnīcas fonda veidoto video

Reklāma
Reklāma

Otra veida ārsti ir tie, kas strādā privātās medicīnas iestādēs un vizīte ir par maksu. Bieži vien pie šiem ārstiem rindas ir īsākas un var tikt ātrāk. Jārēķinās, ka pie šī ārsta maksa būs gan par vizīti, gan analīzēm, gan arī sonogrāfiju u.c. izmeklējumiem, kas vizītes laikā tiek veikti.

 

Atgādinājums – pusaudzis pie ārsta var doties arī bez vecāku ziņas!

Bērns uz izmeklējumu vai konsultāciju pie speciālista viens pats bez vecāka var doties, kad viņam ir pilni 14 gadi. Lai medicīnisko pakalpojumu saņemtu, pusaudzim līdzi ir jābūt personu apliecinošam dokumentam – pasei vai ID kartei.

Saistītie raksti