Aicinām bērnus mesties neaizmirstamā vasaras piedzīvojumā – peldēšanas nometnē Rīgā!

“Dodies savā labākajā vasaras piedzīvojumā!” – šādi organizatori aicina bērnus uz vasaras nometni “Māku peldēt” Rīgā. Un patiešām – šeit mazie dalībnieki ne tikai apgūs peldēšanas prasmes, iemācīsies droši uzvesties ūdenī, bet arī brīvajā laikā iegremdēsies izglītojošu, jautru spēļu un sporta aktivitāšu pasaulē.
Nometne norisināsies kopumā 8 nedēļas sākot no 27.jūnija līdz pat 19. augustam. Katram ir iespēja sev izvēlēties piemērotāko laiku dalībai nometnē.

FOTO: Publicitātes foto

Nometne norisināsies kopumā 8 nedēļas sākot no 27.jūnija līdz pat 19. augustam. Katram ir iespēja sev izvēlēties piemērotāko laiku dalībai nometnē.

Nav svarīgi vai bērns jau prot peldēt vai nē, vai varbūt pat baidās no ūdens – mēs aicinām ik vienu vecumā no 7 līdz 12 gadiem. Organizējot šo nometni jau 4 gadu garumā vairākās Lietuvas pilsētās, “Māku peldēt” komanda pārliecinājās, ka šādas aktivitātes patiešām ir nepieciešamas, un bērni un vecāki jau interesējas par reģistrāciju nometnē, kas pavisam drīz sāksies. “Māku peldēt” komandas organizē gūta pieredze liecina, ka nereti bērni nometnē piedalās pat divas trīs nedēļas, aicinot līdzi nometnē piedalīties arī savus draugus. 

 

“Māku peldēt” ir dienas nometne, kura ilgs katru nedēļu piecas darba dienas. Nometnes norisināsies Rīgas 72. vidusskolas telpās un durvis bērniem būs atvērtas no plkst. 8.30 ar aktivitātēm līdz plkst. 17.00. Ja kāds nevar izņemt bērnu jau 17.00, ir iespēja iepriekš vienojoties par citu laiku. Nometne norisināsies kopumā 8 nedēļas sākot no 27.jūnija līdz pat 19. augustam. Katram ir iespēja sev izvēlēties piemērotāko laiku dalībai nometnē.

 

Nevienam nav noslēpums, ka mūsdienās bērnus ieinteresēt un atraut nost no datoriem un gadžetiem nemaz nav tik vienkārši. Un, kāda ir tā brīnumainā “recepte” “Māku peldēt” komandai, ka bērni ir ar mieru atgriezties pie mums?

 

“Svarīgākie kritēriji, pēc kuriem vadāmies, organizējot bērnu nometnes nodarbības, ir divi: pirmkārt - tā ir drošība, bet otrs- lai bērniem būtu jautri. Tas ir tas, uz ko mēs orientējamies.

 

Protams, mūsu galvenā uzmanība tiek pievērsta peldēšanai, taču, tas nebūt nenozīmē, ka pie mums bērni visu dienu pavada mācoties peldēt. Lai bērnam būtu interesanti, pasniegšanas formai ir jābūt interesantai mācību procesā ievijot rotaļu elementus, pretējā gadījumā bērniem zudīs interese. Tāpēc, lai ko mēs darītu, mēs pārdomājam kā interesanti to pasniegt bērniem, lai viņiem tas būtu patiesi interesanti un aizraujoši, lai viņš vēlētos piedalīties, pats iesaistīties un iemācīties ko jaunu,” stāsta ilggadējais nometnes organizators Paulius Jonavičius. 

 

Viņaprāt, naivi būtu cerēt, ka bērns, kas iepriekš nav mācījies peldēt pēc nedēļas jau būs izcils peldētājs. Taču, nometnes laikā viņam tiks iemācīti peldēšanas pamati un svarīgākās zināšanas par to kā uzvesties ūdenī- ne tikai baseinā, bet arī atklātā ūdens tuvumā. 

 

“Tas ir labs sākums. Pavisam iespējams, ja bērnam jau pašā sākumā būs interesanti un jautri, viņš vēlēsies turpināt apgūt peldēt prasmes jau dziļāk, jutīsies pārliecinātāks par sevi un varbūt nākotnē pat startēs kādās sacensībās un tieksies pēc sportiskiem sasniegumiem,” uzskata P. Jonavičus.

 

Programmā nav tikai peldēšanas nodarbības. Lai ieinteresētu jauniešus, nometnes programma ir rūpīgi pārdomāta. 

 

“Saprotam, ka sākoties skolas vasaras brīvlaikam, vecākiem jāturpina savas darba gaitas un nereti jādomā, kā nodarbināt bērnus, lai viņi interesanti un saturīgi pavadītu savu brīvo laiku. 

Nedēļas laikā bērniem ir paredzētas deviņas peldēšanas nodarbības. 

Nometnes dienas kārtība ir izveidota daudzveidīga. Lai bērni varētu atpūsties no fiziskajām aktivitātēm, viņiem tiek organizētas radošas nodarbības un izklaides pasākumi, kuru laikā bērniem ir iespēja vienam ar otru vairāk sadraudzēties un iepazīt vienam otru tuvāk,” stāsta projektu vadītāja Stella Staķele no “Māku peldēt.

 

Komandu spēles, orientēšanās sacensības, ūdens kaujas, prāta spēles, mūzikas viktorīnas, TV šovi, kuros bērni var realizēt savas iecienītākās aktivitātes ir tikai daļa no piedāvātās programmas.

 

           

A group of children sitting on the grass reading books

Description automatically generated with low confidence
A picture containing grass, person, outdoor, field

Description automatically generated

 

Nometnes noslēgumā katram dalībniekam tiek pasniegts diploms par sasniegumiem peldēšanā un uz noslēguma daļu tiek aicināti arī vecāki, iepriekš saskaņojot savu ierašanos ar nometņu vadītāju. 

 

Mēs zinām, ka peldēšana prasa lielu fizisko izturību, tādēļ, esam parūpējušies par to, lai bērniem būtu nodrošināts kvalitatīvs ēdiens trīs reizes dienā. Nometnē strādā kompetenti speciālisti un treneri. Kā norāda P. Jonavičius, komanda tiek atlasīta ļoti rūpīgi un mums ir svarīgi, lai katram no mūsu darbiniekiem darbs ar bērniem būtu sirdslieta.

 

“Mūsu komandai lielākā atzinība ir tā, ka bērni pēc gada atgriezīsies vēlreiz, lai satiktu savus jauniegūtos draugus un atvedīs līdzi vēl brāļus un māsas.”

 

“Redzot bērnu pozitīvos iespaidus un prieku, jūtamies pārliecināti par sevi un tas mūs motivē virzīties uz priekšu. Mums prieks, ka bērni apgūst peldēšanas pamatus un drošu uzvedību pie ūdenstilpnēm, kas viņiem dzīvē ļoti noderēs,” stāsta “Māku peldēt” komandas pārstāvji.

 

Rēģistrēties nometnei un iegūt visu nepieciešamo informāciju par nometni var mājaslapā www.makupeldet.lv, kā arī sekot jaunumiem FB Māku peldēt profilā.