Zanes Zustas radītais un bērnu iemīļotais Ucipuci pārtapis mīkstajā rotaļlietā

Latviešu rakstnieces Zanes Zustas radītais tēls – rotaļu pūce Ucipuci, kura bērnu sirdis ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās, iekarojusi ar populārajām grāmatām "Ucipuci meklē mājas" un "Ucipuci domā ārpus kastes", – beidzot pārtapis par Latvijā ražotu mīksto rotaļlietu.
Lieliskas ziņas Ucipuci mazajiem faniem.

FOTO: Publicitātes foto

Lieliskas ziņas Ucipuci mazajiem faniem.

"Ņemot vērā grāmatas nemainīgo popularitāti lasītāju vidū, vērojot, cik veiksmīgi Ucipuci dzīvo ārpus grāmatas – gan Liepājas leļļu teātrī, kur nospēlētas jau 100 izrādes, gan LMT Straume viedtelevīzijā, kur Ucipuci izglīto un izklaidē bērnus jau piekto sezonu pēc kārtas, rotaļlietas izgatavošana ir tikai loģisks turpinājums, kuru lasītāji pieprasījuši jau ļoti sen," par Ucipuci jaunumiem stāsta rakstniece un Ucipuci mamma Zane Zusta, uzsverot, ka 

 

rotaļlieta tiek ražota Latvijā, ir vairāku gadu rūpīgi izstrādāts produkts un drošs jebkurā vecumā.

 

Grāmatas stāsts rakstniecei ir personīgs – ideja 2013. gadā radās, kad ceļojumā, vairāk nekā pirms desmit gadiem, viņas dēls nozaudēja mīļāko miega rotaļlietu. Tāpēc jaunā Ucipuci rotaļlieta mīļi nodēvēta par Ucipuci mīļmantu, cerot, ka pūcīti turpmāk nosargās bērnu, lasītāju un skatītāju, patiesā mīlestība, kas Latvijā radītam tēlam piešķīrusi lielu uzticību vairāku gadu garumā. 

Rakstniece atklāj, ka saistībā ar Ucipuci ir lielas nākotnes ieceres arī turpmāk, norādot, ka visdrīzākajā laikā tās tiks realizētas un virzītas attīstīšanai.  

 

Reklāma
Reklāma

Grāmata "Ucipuci meklē mājas" izdota 2015. gadā un īsā laikā kļuva par bērnu dižpārdokli, pārsteidzot lasītājus ar neparasto risinājumu – grāmatas beigās iestrādātu papīra leļļu teātri, kam spējuši atrast risinājumu Jelgavas tipogrāfijas labākie speciālisti. To visu papildina audioluga, kuru ierunājušas Latvijas Radio leģendārās balsis Sandra Glāzupa un Gunārs Jākobsons, un dziesmiņa, ko radījis, un kopā ar meitu iedziedājis grupas "The Sound Poets" līderis Jānis Aišpurs. 

 

Grāmatas iespējams iegādāties Izdevniecības "Zvaigzne ABC" grāmatu tīklā, bet rotaļlietu – www.ucipuci.lv

Saistītie raksti