Ko dāvināt bērnudārzniekam, kam viss jau ir? 10 rotaļlietu idejas 

Tā vien šķiet, ka ir bērni, kuriem “ir viss”, un viņus nekādi nevar pārsteigt. Taču tā nebūt nav – nevienam bērnam nevar būt “visas rotaļlietas”! Lūk, rotaļlietu idejas, kas iepriecinās bērnudārza vecuma mazuļus.
Izvēloties rotaļlietu, svarīgi ir padomāt par bērna vecumu – vai šāda manta mazo interesēs, būs piemērota konkrētajam bērnam un nebūs bīstama?

FOTO: Shutterstock.com

Izvēloties rotaļlietu, svarīgi ir padomāt par bērna vecumu – vai šāda manta mazo interesēs, būs piemērota konkrētajam bērnam un nebūs bīstama?

Izvēloties rotaļlietu, svarīgi ir padomāt par bērna vecumu – vai šāda manta mazo interesēs, būs piemērota konkrētajam bērnam un nebūs bīstama? Atceries, ka ir daudz rotaļlietu, kas ir ieteicamas bērniem tikai no 3 gadu vecuma, jo citādi pastāv aizrīšanās risks. 
 

Ieteikumi rotaļlietu izvēlē un lietošanā:

  • izvēlies rotaļlietas, kas ļauj bērniem darboties pašiem, kaut ko atklāt, tā sauktās attīstošās rotaļlietas (puzles, lelles, traukus, automašīnas, klučus – mantiņu izvēle ir tik plaša!);
  • iesākumā parādi bērnam, kā ar konkrēto mantu var darboties. Iespējams, mazs bērns no sākuma pats neiedomājas, ka piramīdas trauciņus var likt gan tornī, gan izmantot kā ēdienu traukus saviem leļļu mazuļiem;
  • lai raisītu bērnam vēlmi rotaļāties, maini viņam pieejamās rotaļlietas ik pa divām nedēļām – daļu saliec kastēs un noliec augstā plauktā un maini tās pēc rotācijas principa;
  • nedomā par lietām kā par meiteņu un puiku mantām – arī zēniem patiks darboties ar spēļu virtuvīti, bet meitenēm lielu prieku sagādās rotaļas ar lielu auto vai traktoru;
  • rotaļājies kopā ar bērnu – tas iepriecinās mazo, kā arī ļaus labāk vecākiem iepazīt savu atvasi un to, kas viņam ir svarīgs un aktuāls.

 

Koka komplekts matemātikas apguvei

Izglītojošs matemātikas mācību komplekts būs piemērots, lai spertu pirmos soļus matemātikas apguvē. Komplektam vienā pusē ir attēli ar dzīvniekiem un cipariem, bet otra puse ir paredzēta rakstīšanai ar krītu.

 

 

Koka augļu komplekts

Koks ir patīkams materiāls, ar kuru spēlēties, un krāsainie augļi piesaista uzmanību un tā vien aicina radoši darboties. Komplektā ietilpst virtuves dēlītis, nazītis un augļi (ābols, bumbieris, vīnogas, zemene, ananass, arbūzs, citrons, apelsīns, banāns, kivi, pitija, granātābols, papaija).

 

 

Zvaigžņu formas konstruktors

Veido krāšņas konstrukcijas no zvaigžņu formas detaļām – iespējām nav robežu! Detaļas ir gatavotas no plastmasas.

 

 

3D atjautības bumba

Šāda dāvana būs saistoša tiem, kam patīk dažādu uzdevumu risināšana. Bumbu var izjaukt un dažādos veidos salikt kā puzli.

 

 

Eksotisko dzīvnieku figūriņas

Ļauj bērnam iepazīt dzīvnieku valsts dažādību ar zvēru figūriņām! Sakrājot vairākas figūriņas, bērns var veidot pats savu savannas valstību un ļauties iztēlei.

 

Reklāma
Reklāma


 

Krellīšu komplekts

Esiet droši – kā vien bērns iemācīsies savērt pērlītes glītā rindā, viņš to vien vēlēsies, kā sēdēt un vērt! Vēršana ir ļoti noderīga nodarbe bērna attīstībai – tā attīsta roku sīko motoriku, kas vēlāk ir noderīga rakstīšanas prasmes attīstībā!

 

Celtniecības instrumentu kaste

Kas gan var būt labāks, kā darboties kopā un darīt to pašu, ko dara pieaugušie! Bērni ar prieku urbs, skrūvēs un zāģēs, turklāt, ja urbis rūc gluži kā tētim, tas ir dubults prieks!

 

 

Kases aparāts ar iepirkumu grozu.

Atdarināt to, ko pieaugušie dara ikdienā, bērnus sajūsmina. Kases aparāta komplekts ir lielisks veids, kā iemācīties skaitīt, un bērns varēs vieglāk izprast pirkšanas un pārdošanas darbības. 

 


 

Krāsainas laiviņas un dzīvnieki rotaļām vannā

Arī vanna ir lieliska vieta rotaļām, tikai jāatceras, ka bērnu vannā nedrīkst atstāt vienu ne mirkli! 

 

Plastilīna komplekts

Plastilīns apvienojumā ar formiņām un mājiņu bērniem sniedz iespēju darboties radoši un fantazēt – mīcīt un gatavot, bet pēc tam cienāt ģimenes locekļus ar joku ēdienu.

 

Tavu bērnu interesē kas cits?

Ienāc vietnē “ABC Rotaļlietas” un izvēlies – ērti pārraugāms katalogs un meklētājs ļauj ātri atrast sev vēlamo, bet jaunas idejas vari rast atsevišķās tematiskajās sadaļās.

 

Kāpēc izvelēties “ABC Rotaļlietas”

  • Ātra piegāde – vairumu rotaļlietu piegādāsim 2–3 darbdienu laikā!
  • Plašs preču klāsts un neskaitāmas idejas dāvanām!
  • Noderīgu mantu piedāvājums arī vecākiem bērniem (virs 10, 12 gadu vecuma).
  • Āra rotaļlietas, radio vadāmās rotaļlietas, bērnu sporta preču klāsts – tas viss vienuviet!
  • Ērta pasūtījuma izsekošana – par katru pasūtījuma statusu un darbības izmaiņām tiksiet informēts ar īsziņu vai e-pastā (ja būsiet to norādījuši).

 

Vairāk par iecienītākajām rotaļlietām uzzini “ABC rotaļlietas" mājaslapas sadaļā TOP dāvanas!