SAINDĒŠANĀS AR ĶĪMISKĀM UN CITA VEIDA VIELĀM mājas apstākļos

Kad bērns sācis rāpot un izzināt telpu sev apkārt, risku rada arī pieejamā vietā atstāta sadzīves ķīmija (veļas mazgāšanas kapsulas, šķidrās ziepes, cauruļu tīrāmie līdzekļi, etiķis u. c.), zāles, alkohols, baterijas un istabas augi. Šīs lietas atrodamas katrā mājoklī. 

FOTO: Shutterstock.com

Mammas pieredze.
“Visus mazgāšanas un tīrīšanas līdzekļus sakrāmēju kastē un noslēpu vannas istabā, aizslēdzamā plauktā. Arī visi medikamenti un kosmētika tagad stāv vienuviet, aizslēgtā skapītī,” stāsta Ieva. 


Kā pasargāt: 
    • visu sadzīves ķīmiju un zāles glabāt, piemēram, kastē, kuru bērns nevar atvērt, un noliekot to viņam nepieejamā vietā – vislabāk aizslēgtā skapī;
    • pārliecinies, ka rokassomiņā nestāv medikamenti, kā arī pati rokassomiņa atrodas uz visaugstākā plauktiņa;
    • novieto istabas augus bērnam nepieejamā vietā;
    • pārliecinies, vai bateriju nodalījumi ir droši noslēgti un no tiem plakanās baterijas nevar izkrist;
    • dodoties ciemos pie vecvecākiem, pārrunā un pārliecinies, ka viņu medikamenti tiek pārlikti uz bērnam neaizsniedzamu vietu. 
 


 


Latvijas vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv" ir izstrādājusi un īsteno programmu “Žurnāls seko bērnam”. Programmas ietvaros izdod žurnālu vecākiem, kam ir bērni bērnudārznieka vecumā. Žurnāla mērķis uzlabot vecāku zināšanas par bērna vecumposma īpatnībām no 1,5 līdz 6 gadu vecumam, bērnu audzināšanu un disciplinēšanu bez vardarbīgām metodēm un emocionālo audzināšanu, bērnam piemērotu uzturu un sporta aktivitātēm, kā arī veicināt bērnu traumu samazināšanos. Žurnāls bez maksas pieejams ārstu praksēs un pirmsskolas izglītības iestādēs.

 

Reklāma
Reklāma

 lejuplādēt PDF formātā

 Atvērt lasīšanai online