Attīstošās nodarbības bērniem no 1 gada Rīgas centrā

Arvien biežāk izskan jautājums par to, kāds ir atbilstošs bērnu vecums, lai uzsāktu bērnudārza gaitas. Tomēr ģimenēm ne vienmēr ir iespēja izvēlēties, jo māmiņām ir jāatgriežas darbā. Kāda ir alternatīva ierastajiem pilnas dienas bērnudārziem? Kādus ieguvumus sniedz attīstošās nodarbības? Lasiet atbildes šajā rakstā! Konsultē privātās pirmsskolas “Tince” vadītāja, pirmsskolas skolotāja Inga Marcinkeviča.
Privātā pirmsskola “Tince” Rīgas centrā - vieta, kur bērniem augt un attīstīties!

FOTO: Publicitātes foto

Privātā pirmsskola “Tince” Rīgas centrā - vieta, kur bērniem augt un attīstīties!

Socializēšanās un izglītošanās

Lai bērns attīstītos, ir jārada viņam atbilstoša vide, jāpiedāvā vecumam atbilstošas rotaļas un citas aktivitātes. Tikpat svarīga ir arī socializēšanās ar citiem vienaudžiem. Lai bērnu lēnām un pakāpeniski radinātu pie citas vides ārpus mājas, lieliska alternatīva pilna laika bērnudārziem ir attīstošās nodarbības.

 

“Pusotra līdz divu, pat trīs gadu vecumam bērni joprojām ir ciešā saskarē ar mammu vai citu tuvu cilvēku. Līdz ar to pilna diena bērnudārzā bērnam var būt nogurdinoša un emocionāli grūta. Tomēr tas nenozīmē, ka bērnam ir jāpavada laiks tikai savas ģimenes lokā. Socializēšanās un vecumam atbilstošas nodarbes ir būtiskas, lai sekmētu bērna turpmāko attīstību. Tādēļ ir vērts apmeklēt izglītojošas nodarbības mazuļiem kopā ar mammu, tēti, auklīti vai vecmāmiņu,” stāsta “Tince” vadītāja Inga Marcinkeviča.

 

Kāpēc vest bērnu uz attīstošajām nodarbībām skoliņā “Tince“?

  • Nodarbībās kopā ar bērnu var piedalīties pieaugušais.
  • Pārdomāta programma, lai attīstītu bērnu no pakāpes pakāpē.
  • Ļoti plaša materiālu, mūzikas instrumentu un attīstošu rotaļlietu bāze.
  • Gaišas, mājīgas un siltas telpas.
  • Nodarbības cena no 14€/reize.
  • Iespējams saņemt pašvaldības līdzfinansējumu (no 2 līdz 7 gadu vecumam).
  • Ērta atrašanās vieta pašā Rīgas centrā (Bruņinieku iela 19).

 

 

Vairāk informācijas par nodarbībām pirmsskolas programmas apguvei lasiet ŠEIT!

 

“Pie mums, Tincē, attīstošās nodarbības ir dinamiskas, lai noturētu bērna uzmanību un radītu interesi līdzdarboties. Nodarbību laikā ejam kustību rotaļās, dziedam dziesmas un izmantojam skaitāmpantiņus, rotaļlietas,” stāsta privātās skoliņas vadītāja.

 

Foto: Tince.lv

 

Adaptācijas periods

Nereti vecākus satrauc bērnudārza gaitu uzsākšana, taču tā tam nevajadzētu būt. Bērniem jaunajā vidē ir jāiejūtas pakāpeniski, bez stresa. Tieši tādēļ ir būtiski, lai adaptācijas laikā nodarbībās piedalās arī kāds no vecākiem vai cita bērnam tuva persona. Ar sev pazīstamu cilvēku bērns jūtas daudz drošāks un ir atvērtāks līdzdarboties, iet rotaļās, komunicēt ar pedagogu un citiem grupiņas biedriem. Šāds pakāpenisks adaptācijas periods ir dabisks un piemērots jebkāda vecuma bērniem. Turklāt, arī vecāki var justies mierīgāk, jo redz, ka bērns ir gatavs jaunajai videi.

 

“Pie mums, skoliņā “Tince”, nav noteikts konkrēts adaptācijas perioda ilgums, jo katram bērnam tas ir individuāls. Cits iejūtas nedēļas laikā, cits mēneša, bet kāds vēl ilgākā periodā. Kad bērns pa bērnudārza durvīm ienāk ar smaidu, drošs, gatavs komunicēt ar citiem un telpā nemeklē savu personu, viņš ir gatavs nodarbības apmeklēt bez mammas, tēta vai auklītes,” stāsta privātās pirmsskolas vadītāja Inga.

 

Nevajag uztraukties, ja pirmajās reizēs bērns vairāk procesu vēro no malas. Arī no skatīšanās ir liels ieguvums, jo nereti, lai arī nodarbību laikā bērns rotaļā neiesaistījās, viņš kustības un dziesmiņas atkārto mājās. Tāpat arī vecāki var ierosināt bērnu atkārtot mājās nodarbībās darīto un nostiprināt jauniegūtās zināšanas un prasmes.

 

Foto: Tince.lv

 

Darbošanās mazotnē palīdz attīstīt prasmes nākotnē

Bērniem jau kopš agra vecuma ir būtiski darboties ar dažādām faktūrām, materiāliem un attīstīt pirkstu sīko motoriku, kas palīdz valodas un citu prasmju apguvei nākotnē. Piemēram, salvešu plēšana, lietu satveršana vai mantu salikšana grozā ir ļoti būtiskas prasmes, ko apgūt jau agrīnā vecumā. Kā vecākiem zināt, kuras ir atbilstošas spēles un aktivitātes?

 

“Pirmsskola “Tince” ir vieta, kur bērni ne tikai socializējas un mācās, bet arī vecāki uzzina daudz ko jaunu par sava bērna attīstību un iespējām, kādas vecumam atbilstošas aktivitātes un spēles piedāvāt mājās. Apmeklējot mūsu izglītības iestādi, tā vienmēr ir sadarbība starp vecākiem un pedagogu, lai bērns, nākot pie mums, iegūtu maksimāli vairāk,” piebilst “Tince” vadītāja Inga Marcinkeviča.

 

Privātā pirmsskola “Tince” Rīgas centrā

Skola “Tince” Bruņinieku ielā 19 kā licencēta pirmsskolas izglītības iestāde darbojas jau vairāk nekā 20 gadus. Šeit ir iespēja bērnu vest uz attīstošajām nodarbībām pāris stundas dienā, kas ir lieliska alternatīva ierastajiem bērnudārziem. Ja nepieciešams, var uzturēties arī ilgāk.

 

Foto: Tince.lv

 

Privātajā pirmsskolā “Tince” bērni apgūst pirmsskolas izglītības programmu, socializējas, pakāpeniski pierod pie citas vides un vienlaikus mammai ir brīvs laiks darbam vai citām nodarbēm.

 

Pieteikšanās nodarbībām no 1 gada vecuma

Tince” uz nodarbībām aicina bērnus no 1 līdz 7 gadu vecumam. Uzņemšana notiek visu gadu, tādēļ iespējams pieteikties jau tagad:

 

Lai uzzinātu vairāk informācijas, ieskatieties mājaslapā www.tince.lv, kā arī skoliņas Facebook lapā https://www.facebook.com/bernudarzstince!

Saistītie raksti