Madonnas, Baraka Obamas un citu zvaigžņu savdabīgie bērnu audzināšanas likumi

Kamēr daļa slavenību saviem bērniem ļauj baudīt glamūrīga dzīvesveida priekšrocības, citi ir izvirzījuši bargus un arī dīvainus noteikumus un prasības.
Madonnas, Baraka Obamas un citu zvaigžņu savdabīgie bērnu audzināšanas likumi

FOTO: Shutterstock.com

Ieslēgti bērni

Aktrise Kristena Bella, saskaroties ar meitas Deltas atteikšanos doties gulēt, ir atradusi savu unikālo – tiesa, drastisko – paņēmienu. “Katru nakti, kad noliekam viņu gulēt, viņa ieslēdz visas gaismas, pārbīda mēbeles un klauvē pie mūsu durvīm. Mūsu risinājums – nomainījām durvju rokturi, un atvēršana tagad ir tikai no ārpuses. Saprotu, ka šāda rīcība ir diskutabla, bet mēs, durvis aizverot, sakām, ka mīlam viņu, ka tiksimies no rīta, ka ir laiks doties pie miera. Tā desmit minūšu laikā viņa jau ir aizmigusi, un, kad paši dodamies gulēt, loģiski, durvis atveram.”
 

Katru dienu viens un tas pats apģērbs

Neraugoties uz to, ka mamma mūziķe Madonna kopā ar meitu Lurdesu ir radījušas pašas savu apģērbu līniju, māmiņa ir atzinusi, ka ir bijis laiks, kad nācies nopietni iespaidot meitas modes izvēles. Kad apģērbs ticis izmētāts pa grīdu, māmiņa to ir atņēmusi: “Lurdesai nācās atgūt drēbes, esot kārtīgai – sakopjot istabu un katru rītu klājot gultu. Un uz skolu viņa vilka vienu un to pašu apģērbu līdz mirklim, kad labojās un saprata mācību.”
 

Mandarīnu valodas apguve

Kļūt par pasaules pilsoni nav viegli: bijušais ASV prezidents Baraks Obama meitai Sašai jau agrā bērnībā lika apgūt ar savu dzimto valodu un kultūru nesaistītu prasmi – mandarīnu valodu – ķīniešu valodas dialektu. Izdevās, jau deviņu gadu vecumā meita tajā runāja tekoši un savas prasmes varēja izmantot, 2011. gadā Baltajā namā tiekoties ar toreizējo Ķīnas prezidentu Hu Dziņtao. “Ne katram bērnam ir iespēja savas pirmās ķīniešu valodas frāzes praktizēt sarunā ar Ķīnas prezidentu!” jūsmoja Baltā nama drošības dienests.


Tehnoloģijas tikai svētdienās

Mūziķei, aktrisei Dženiferai Lopesai jaunās digitālās tehnoloģijas nesagādā problēmas. Jo viņai ir sava stratēģija! To sauc par sunday funday jeb priecīgo svētdienu: “Diena sākas ar vēlajām brokastīm. Bērni gaida svētdienu, jo darbdienās – tāpēc ka tas ir skolas laiks – viņi nedrīkst izmantot savus aipadus, spēlēt video spēles un nodarboties ar jebko citu. Arī sekmēm un uzvedībai ir jābūt labai, lai nopelnītu priecīgo svētdienu. To izgudroju, lai viņiem būtu, pēc kā tiekties.”
 


Neatkārtot mammas likteni

Reklāma
Reklāma

Pati būdama producente un aktrises karjeru uzsākot jau bērnībā (arī narkotiku un alkohola lietošanu), Drū Berimora savām meitām ir aizliegusi atkārtot pašas pagātni: “Neļaušu viņām kļūt par aktieriem bērniem. Tāds nav viņu ceļš. Zinu, ka izklausīsies stulbi, bet es vēlos, lai viņas izbauda bērnību. Ja vēlāk viņas to patiešām gribēs, es, protams, visiem spēkiem atbalstīšu.”



“Jā” vienu reizi gadā

Aktrise Dženifera Gārnere sevi dēvē par stingru mammu un līdzsvaram ģimenē ir ieviesusi tā saukto “jā” dienu – vienu īpašu dienu gadā, kad viņa piekrīt it visām bērnu vēlmēm. “Tā vienkārši ir muļķošanās. Jā, ēdīsim brokastīs saldējumu, jā, nopirksim loterijas biļeti. Tā ir garākā diena visā gadā!”



Strīda pārtraukums 

Pati uzaugusi stingrā ģimenē, aktrise Džesika Alba par savu audzināšanas metodi uzskata disciplīnu. Viņas iecienītākais ir tā sauktais pārtraukums: “Stāvēt stūrī ar degunu pie sienas! Jaunākais bērns spēj izturēt 15 sekundes, vecākais – minūti vai divas.”