„Mammamuntetiem.lv” paplašina Bērnu universitāti un ievieš Princešu studijas (Papildināts)

Lai sākumskolas vecuma bērnus ieinteresētu par šobrīd un nākotnē aktuālākajām darba tirgus profesijām, piemēram, par dabas zinātnēm, eksaktajās zinātnēm, inženierzinātnēm, ražošanu, ģimeņu organizācija „Fonds Mammām un Tētiem” un portāls „mammamuntetiem.lv” pagājušajā mācību gadā atklāja Bērnu universitāti – interešu izglītības centru bērniem, kurā mācības notiek bez maksas. Novembra beigās tiks ieviesta jauna mācību programma – Princešu studijas.
Studēsim, lai kļūtu par īstām un stilīgām princesēm!

FOTO: Anita Austvika, http://www.rareflowerphotography.com/

Studēsim, lai kļūtu par īstām un stilīgām princesēm!

 

Bērnu universitāte, kuras šā brīža mērķauditorija ir sākumskolas vecuma bērni, ir vērsta uz bērnu individuālo talantu attīstīšanu un skolēnu priekšstatu un izpratnes veidošanu par šobrīd un nākotnē aktuālākajām profesijām. Bērnu universitāte aizvadītajā mācību gadā darbu sāka ar diviem nodarbību cikliem – Eksperimentu darbnīcas bērniem un Eksperimenti vecākiem kopā ar bērniem. Tās ir mācības par dabas zinātnēm – ne tikai teorētiski, bet arī veicot eksperimentus un izprotot un saredzot fiziku, ķīmiju un citas zinātnes sadzīvē. Tiek meklētas un rastas atbildes uz jautājumiem, kāpēc negrimst kuģi, kā darbojas mikroviļņu krāsns, kā radās Zeme u.c. 

Princešu studijās galvenais akcents likts uz visdažādāko rokdarbu apguvi un fantāzijas attīstīšanu, mācoties pašrocīgi darināt rotaslietas, apģērbu, telpu dekorus, dāvanu iesaiņojumus un dažādas mājsaimniecības lietas.

 

Šobrīd Bērnu universitātē reizi nedēļā – pēcpusdienā pēc skolas – notiek Eksperimentu darbnīcas bērniem, un novembra beigās tiks atklāta jauna mācību programma – Princešu studijas. Tas ir nodarbību cikls, kurā galvenais akcents likts uz visdažādāko rokdarbu apguvi un fantāzijas attīstīšanu, mācoties pašrocīgi darināt rotaslietas, apģērbu, telpu dekorus, dāvanu iesaiņojumus un dažādas mājsaimniecības lietas. Princešu studijās paredzēts apgūt arī pieklājības normas un etiķeti. Arī Princešu studijas, tāpat kā Eksperimentu darbnīcas bērniem, apmeklējamas bez maksas, taču vietu skaits ir ierobežots. 


Izvēlēties nākotnes profesiju vidusskolā ir par vēlu

„Mūsu pārliecība ir, ka izvēlēties savu nākotnes profesiju tikai vidusskolas vecumā un tad testēt, vai izraudzītā joma tiešām patīk, ir jau par vēlu. Bērna talanti jāvēro jau agrīnā vecumā un viņu interesējošās jomas jāpiedāvā iepazīt krietni agrāk nekā vidusskolā, tieši tādēļ ir radīta Bērnu universitāte,” stāsta Bērnu universitātes idejas autore, „mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. „Tāpēc priecājos par ikvienu vecāku, kurš par Bērnu universitāti pastāsta savam bērnam, un par uzņēmējiem, kas saredz un novērtē jēgu atbalstīt un ziedot līdzekļus bērnu interešu izglītības jomas attīstībai.” 

Mūsu pārliecība ir, ka izvēlēties savu nākotnes profesiju tikai vidusskolas vecumā un tad testēt, vai izraudzītā joma tiešām patīk, ir jau par vēlu. Bērna talanti jāvēro jau agrīnā vecumā.

 

Inga Akmentiņa-Smildziņa norāda, ka pieprasījums pēc Bērnu universitātes nodarbībām ir tik liels, ka ģimeņu organizācija „Fonds Mammām un Tētiem” un portāls „mammamuntetiem.lv” šobrīd izstrādā projekta ilgtermiņa attīstības plānu. „Pirmā studiju programma – Eksperimentu darbnīcas bērniem – radās, pamatojoties uz mana sākumskolas vecuma dēla Klāva interesēm. Viņš man uzdeva tik daudz sarežģītu jautājumu par zemeslodes rašanos, tās uzbūvi, par kosmosu! Savukārt Princešu studiju „vaininiece” ir mana četrgadīgā meita. Kādu dienu viņa sapņaini prātoja: „Ja Klāvs apprecētu princesi, tad man būt tik daudz kronīšu!” Uz ko Klāvs atbildēja: „Lība, visas meitenes ir princeses, arī tu”,” stāsta „mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. 


Bērnu universitātes nodarbības ir bez maksas

Princešu studijas šā gada nogalē notiks reizi mēnesī – 27. novembrī (nodarbība pārcelta uz 04.12.) un 11. decembrī –, bet nākamajā gadā tās iecerēts organizēt reizi nedēļā. „Kad darbu plānošanā runājam par Princešu studijām, mums, lielajām meitenēm, mirdz acis! Lai arī šo nodarbību galvenais virziens ir rokdarbi, tās ir iecerētas ļoti daudzpusīgas un tām nav saistības ar rozā krāsu, gluži pretēji – mazās dāmas krāsu mācībā atklās, cik daudz skaistu krāsu pastāv, un praktiskā testā noteiks, kura krāsa katrai piestāv vislabāk.”

 

Pirmā Princešu studiju nodarbība gaidāma 27. novembrī (nodarbība pārcelta uz 04.12.) plkst. 16.00, kuras temats – „Gatavojam neredzētus Ziemassvētku eglītes rotājumus!”, savukārt 11. decembrī plkst. 16.00 mazās dāmas posīsies ballei nodarbībā, kuras temats – „Pucējamies ballītei un darinām rotaslietas”. (PIETEIKTIES!)

 

Bērnu universitātes nodarbības notiek „mammamuntetiem.lv” redakcijas telpās Rīgā, Brīvības ielā 40–16.

Reklāma
Reklāma

Bērnu universitātes nodarbības gluži kā skolā beidzas maija beigās, tomēr Bērnu universitāte līdz ar to netiek slēgta. Šovasar no jūnija beigām līdz pat septembra vidum „mammamuntetiem.lv” Bērnu universitāte bija pārcēlusies uz nodibinājuma „Rīga 2014” organizēto kultūras vasarnīcu „Esplanāde 2014”, kur svētdienās ģimenēm ar bērniem piedāvāja dažnedažādas radošas un mākslinieciskas nodarbes.

 

Nāc uz Ziemassvētku mākslinieciskajām darbnīcām!

Bērnu universitāte ārpus savām telpām un plašam apmeklētāju lokam būs atvērta arī šajā ziemā – universālveikala „Stockmann” bērnu nodaļā 7. decembrī plkst. 11.00-14.00 ikviens mazais interesents varēs apgūt un pagatavot krāšņus Ziemassvētku telpu dekorus no papīra un dabas materiāliem un dāvanas ģimenei, piemēram, stikla sniega bumbas, kurās virpuļo mazas sniegpārsliņas. 

 


 

 

 

Papildu informācijai – mammamuntetiem.lv; e-pasts: redakcija@mammam.lv; tālr. 26466250 

 

 

 

Nodarbības notiek mājīgajās Gudro Sievu skolas telpās

Rīgā, Brīvības ielā 40 (pagalmā)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Cienāsim ar tēju un Maiznīcas FLORA cepumiem

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Par grīdu tīrību rūpējas iRobot.

Ko vēl Tu varētu paveikt, kamēr māju tīra iRobots? Piemēram, mācīties Gudro Sievu skolā!