Vasaras nometnes bērna izaugsmei Bērnu Zinātnes centrā Z(in)oo

Bērnu Zinātnes centrs Z(in)oo vasarā rīko aizraujošas zinātkāres un dabaszinātņu diennakts nometnes Cēsīs - Lego Robotika, Elektronika, Mākslas Ķīmija, Kosmoss. Nometņu pamatā būs individuālas un grupu nodarbības, kas veicinās un attīstīs bērna radošumu, palīdzēs atklāt jaunus talantus, rosinās interesi par zinātni un tehnoloģijām, kultūru, mākslu, mūziku un jaunradi, veselīgu dzīvesveidu, kosmosu.
 

Zinātne ir mums visapkārt. Sākot no virtuves līdz pat kosmosam. Un to var ietērpt aizrautības, prieka un radoša virpuļa drēbēs. Nometnes būs vieta, kur satiksies gan fizika un māksla, gan mūzika, gan ķīmija. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Zinātne ir mums visapkārt. Sākot no virtuves līdz pat kosmosam. Un to var ietērpt aizrautības, prieka un radoša virpuļa drēbēs. Nometnes būs vieta, kur satiksies gan fizika un māksla, gan mūzika, gan ķīmija. Publicitātes foto.

Nometnes ir domātas gan zēniem, gan meitenēm. To mērķis ir attīstīt bērnos smalko motori-ku, loģisko un radošo domāšanu, veicināt sadarbību komandā. Tā būs vieta, kur satikt jaunus draugus, jēgpilni pavadīt neaizmirstamu vasaras nedēļu un piedzīvot neierastus notikums.
 

 

Zinātne ir mums visapkārt. Sākot no virtuves līdz pat kosmosam. Un to var ietērpt aizrautības, prieka un radoša virpuļa drēbēs. Nometnes būs vieta, kur satiksies gan fizika un māksla, gan mūzika, gan ķīmija.
Mācību un radošās nodarbības klasē mīsies ar aktīvām nodarbībām zinātnes centrā un brīvā dabā – spēles, draudzīgas sacensības, individuāli izaicinājumi. Šovasar nometnes tiks papildinātas ar jaunām, interesantām un radošumu veicinošām nodarbībām: bērni mācīsies kā mācīties, atraisīs savu potenciālu un atklās jaunus talantus, muzicēs, dzejos, dejos, veiks dažādus eksperimentus, veidos un radīs vizuālo mākslu, foto, video projektus, zinātnisko teātri, piedalīsies komunikāciju un sadarbību veicinošās spēlēs, utt. Pārgājienos būs iespēja plašāk iepazīt Cēsu pilsētu un tās apkārtni. Nometnes noslēgumā vecākiem būs iespēja iepazīties ar savu bērnu sasniegumiem un novērtēt pašu bērnu paveikto.


 

Nometnes tiks iedalītas un saturs veidots attiecīgām vecuma grupām:
1.-3. Klašu bērniem:
   • Robotikas Nometne. 2. - 8.jūnijs; 29.jūlijs - 4.augusts; 5.-11.augusts.

 

1.-4. Klašu bērniem:
   • Kosmoss. 19. - 25. augusts.
   • Mākslas Ķīmija. - 30.jūnijs - 6.jūlijs; 08. - 14. jūlijs; 22. - 28.jūlijs.


4.-6. Klašu bērniem:
Robotikas Nometne. 9. - 15. jūnijs; 12. - 18. augusts.
Elektronikas Nometne. 16. - 22. jūnijs.

 

SKATIES BILŽU GALERIJU UN IEDVESMOJIES!

 

Reklāma
Reklāma

Zinātnes centrā Z(in)oo nometnes notika jau pagājušajā vasarā. Tās guva lielu atsaucību un bērniem sagādāja daudz prieka un pozitīvu piedzīvojumu, tāpēc šogad nometņu piedāvājums ir daudz plašāks un par dažādām jaunām tēmām.


Lego Robotikas nometne
Pasaulē LEGO izglītojošie konstruktori ir ieguvuši lielu popularitāti. Tos mācību procesā izmanto gan skolas, gan interešu pulciņi. Pasaules pieredze rāda, ka darbošanās ar rokām palīdz daudz labāk attīstīt loģiskās, radošās un tehniskās domāšanas iemaņas. Ir pierādīts, ka LEGO konstruktori uzlabo skolnieku sekmes mācībās un, kas svarīgākais – bērnu vēlmi un motivāciju mācīties.

Šis video nav no mūsu nometnes, bet tas sniedz ieskatu, ko bērns apgūs mūsu veidotajā nometnē!

 

Elektronika
Aizraujoša diennakts nometne 4. – 6. klašu bērniem. Vairāk kā 10 dažādi elektronikas projekti. Katram dalībniekam savs ARDUINO elektronikas komplekts, kas pēc nometnes paliek bērna rīcībā turpmākiem eksperimentiem. Sākums hobijam ar plašām karjeras iespējām nākotnē. „Katram bērnam ir savi apslēptie talanti un vislabāk tos palīdz atklāt praktiska darbošanās. Z(in)oo nometnēs bērni sajutīs sasniegumu garšu”, saka zinātnes centra veidotājs Pauls Irbins. „Nākotnē tieši tehniski un radoši domājošiem jauniešiem būs vislabākās karjeras un attīstības iespējas”.

Šis video nav filmēts mūsu nometnē, taču ilustrē tajā notiekošo!



Mākslas Ķīmija
Zinātniskā teātra radīšana ir aizraujošs un radošs piedzīvojums.
Vai esi kādreiz spēlējis katlu un glāžu orķestrī, un, vai zini, kā top zinātnisks leļļu teātris? Nometnē Mākslas Ķīmija bērni varēs piedalīties neparastas un fizikālas simfonijas tapšanā. Nometnē būs iespēja pašiem radīt savu Zinātnisko teātri - runas kultūra, skatuves kustība, improvizācija, leļļu gatavošana, eksperimentu darbnīcas, patstāvīgais darbs ar eksperimentu grāmatām, scenārija gatavošana...

Noskatoties šo video, gūsi priešstatu, kas notiek mūsu Mākslas Ķīmijas nometnē!

http://www.youtube.com/watch?v=JjhvAq8A-TE

Kosmosa nometne
Kosmoss ir tik milzīga un interesantiem veidojumiem pilna telpa, ka bieži vien šķiet jocīgi, kā mēs tik daudz rūpes un domas pievēršam visām nelielajām lietiņām mums apkārt, un cik maz iedziļināmies bezgalīgajā, apburošajā visumā mums visapkārt. Šajā nometnē mēs centīsimies kopīgi aplūkot un aizceļot uz tāltālām vietām - miglājiem, zvaigznēm, galaktikām, citām planētām, melnajiem caurumiem, kvazāriem un supernovām, un runāsim par cilvēka centieniem pacelties tuvāk šiem te grūti aprakstāmajiem brīnumiem. Būvēsim raķetes, plānosim Mēness kolonijas, projektēsim Marsa nolaišanās zondes, un aprīkosim mūsu starpzvaigžņu kuģi ar visām tāliem ceļojumiem nepieciešamajām sistēmām.

Aicinām uz Nometnēm pieteikties savlaicīgi, jo vietu skaits katrā nometnē ir ierobežots (līdz 16 bērniem katrā). Papildus jautājumiem var zvanīt +371 25400228 vai rakstīt info@zinoo.lv
 

Ieskaties: www.zinoo.lv