Jaunjelgavā pa otrā stāva logu izkritis gadu vecs bērns

 

Ceturtdien Jaunjelgavā gadu vecs bērns izkrita pa otrā stāva logu, gūstot slēgtu galvaskausa traumu, informē www.kasjauns.lv.
Mazuļiem nedrīkst mācīt skatīties pa logu, stāvot uz palodzes.

FOTO: Rūta Ķiploka, fotohromija@inbox.lv

Mazuļiem nedrīkst mācīt skatīties pa logu, stāvot uz palodzes.

Jaunjelgavā gadu veca meitenīte izkrita pa otrā stāva logu, kam par iemeslu, iespējams, bijis tas, ka bērna gultiņa bija novietota pie loga. Meitenīte ar slēgtu galvaskausa traumu nogādāta Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā Rīgā. 

 

Veselības problēmas, ko bērni gūst no traumām, ir tās, kuras mēs, pieaugušie, varam novērst, ja vien zinām, no kura stūra nelaime uzglūn. Šajā gadījumā briesmas, pieļaujams, sagādāja bērnu gultiņa – to nedrīkst novietot pie loga tā, ka bērns var nokļūt uz palodzes. Gluži tāpat, kā nedrīkst mazuļiem mācīt skatīties pa logu, stāvot uz palodzes. Un jāatceras, ka, vēdinot telpu, logs ir jāatver tikai vēdināšanas režīmā, vai jāierīko tāda sistēma, ka bērna spēkos to nav atvērt plašāk. 

Reklāma
Reklāma

 

Šādus un citus praktiskus padomus lasi mammam.lv/tetiem.lv pirmajā padomu grāmatā „Kā nosargāt sava bērna dzīvību”. Grāmatu bez maksas tu vari saņemt dzemdniecības iestādēs, interesējies par to pie sava ārsta vai lejupielādē to internetā šeit. Grāmatiņu iespējams saņemt arī mammam.lv/tetiem.lv redakcijā Rīgā, Brīvības ielā 40 (pagalmā).