Hamburgā veiksmīgi noritējusi operācija meitenītei, kas saindējās ar sēnēm

Sestdien Hamburgā veiksmīgi noritējusi operācija piecus gadus vecajai Airitai no Smiltenes pagasta, kurai pēc smagas saindēšanās ar sēnēm bija nepieciešama aknu transplantācija, ziņo www.kasjauns.lv.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) sabiedrisko attiecību speciāliste Romēna Namniece atzina, ka pagaidām informācijas par operācijas norisi un meitenītes stāvokli ir maz, taču zināms, ka operācija veikta, un ir cerības, ka arī pēcoperācijas periods noritēs gludi.

"Šobrīd varu teikt, ka sestdien operācija tika veikta, un šajā brīdī visi varam cerēt, ka arī pēcoperācijas periods noritēs veiksmīgi un gludi," pastāstīja Namniece.

Vairāk informācijas BKUS pārstāve solīja pirmdien, pēc tam, kad tā būs saņemta no Vācijas kolēģiem.

Jau vēstīts, ka viena sieviete mirusi, bet vēl trīs pieaugušie – divi vīrieši un viena sieviete, kuri pagājušajā svētdienā maltītes laikā pārpratuma dēļ ieēda mušmires – joprojām turpina ārstēties Vidzemes slimnīcā.

Kopīgajā mielastā piedalījās arī piecgadīgā meitenīte, kura smagi saindējās un tika nogādāta Hamburgas slimnīcā aknu transplantācijai. Par piemērotāko donoru aknu transplantācijai tika izvēlēts meitenītes tēvs.

Paredzamie izdevumi, ieskaitot pirms un pēcoperācijas aprūpi, ir apmēram 150 tūkstoši eiro, ko sedz no valsts budžeta. Savukārt izdevumus par bērna vecāku uzturēšanos Hamburgā segs bērnu slimnīcas fonds no ziedojumiem "ārkārtas gadījumiem".

Pateicoties visu iesaistīto pušu un dienestu precīzai un operatīvai sadarbībai, jau pēc vieniem piektdienas naktī specializētā  lidmašīna ar meitenīti un viņas tēvu no Rīgas lidostas devās ceļā uz Hamburgu.

 

Avots: www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma