Gadu veca meitenīte cīnās par dzīvību apēstās sadzīves ķīmijas dēļ. VIDEO

Bērnu slimnīcā šobrīd par dzīvību cīnās gadu veca meitenīte, kas savās mājās apēdusi ķīmiska tīrīšanas līdzekļa kapsulas vannas istabas cauruļu attīrīšanai.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

„Vakar no rīta šis bērns bija vesels, šorīt no rīta mediķi cīnās, lai bērniņš paliktu dzīvs, lai nekļūtu smags invalīds,” LNT raidījuma Degpunktā teic profesors Aigars Pētersons, BKUS Bērnu ķirurģijas klīnikas vadītājs. Bērniņš ir apēdis spēcīgu ķīmisku līdzekli, kas paredzēts, lai attīrītu caurules no rūsas u.c. grūti noņemamiem nosēdumiem, netīrumiem...


Kā portālu informēja BKUS, meitenītes stāvoklis arī šobrīd ir ļoti, ļoti smags.


Ģimenes portāls mammam.lv/tetiem.lv vecākus aicina pievērst uzmanību tam, kur mājās atrodas sadzīves ķīmija un citas bērniem bīstamās vielas, piemēram, degšķidrumi, mazgāšanas līdzekļi utml. Tām ir jāatrodas bērniem neaizsniedzamā vietā!
Lūdzam vecākus arī dalīties pieredzē un idejās, kā savu mazo pasargāt no šādām sadzīves traumām. Mēs varam savus mazos pasargāt, ja zinām — kā! Pasaules Veselības organizācijas pētījumi liecina, ka trīs no četriem šādiem nelaimes gadījumiem (tai skaitā, nāves gadījumi) mēs, pieaugušie, būtu varējuši novērst.


Mammam.lv/tetiem.lv kampaņas Sargā savu bērnu! ietvaros LNT raidījums Degpunktā katru piektdienu septembrī un oktobrī veidos sižetu sēriju par bērnu drošību. Raidījumu Degpunktā skaties katru darba dienas vakaru plkst. 20:35.

Reklāma
Reklāma

 

Skaties Degpunktā video!