Saldējuma diēta!

Atbrīvoties no svētkos apēstā var ātri, vienkārši un – galvenais – garšīgi. Ēd saldējumu! - Iesaka nacionālais ziņu portāls www.kasjauns.lv.

Foto: Viktorija Kuprijanova, www.fotostill.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Viktorija Kuprijanova, www.fotostill.lv

Dienas ēdienkarte
Par atslodzes dienu galveno produktu izmanto saldējumu. 3–4 reizes dienā ēd porciju saldējuma (labāk jogurta, piena vai augļu sulas) un katru porciju papildini ar augļiem, dārzeņiem un ogām. Neaizmirsti dzert ūdeni, svaigi spiestas sulas, tēju, pienu, kefīru un paniņas. Ja pēc svētkiem sākas atvaļinājums, lieliski – turpini iesākto! Tievē un ēd veselīgi!

Ieklausies dietologa Anda Brēmaņa teiktajā!

Kā atvaļinājumā turpināt iesākto?
Atvaļinājums mums visiem saistās ar daudzām brīvām dienām, kuras pavadām pie jūras, dažādās ballītēs, dančos, dodamies ekskursijās, ilgāk paguļam, ja vēlamies. Tāpēc notiek izmaiņas ierastajā ēšanas ritmā, mainās ēdienreižu laiks, kas patiesībā nemaz nav tik būtiski, jo svarīgāk ir ēst bieži un nelielās devās. Ja esi aktīvas atpūtas cienītāja un vasarā mēdz atpūsties zaļumos, nakšņo teltīs vai pie radiem lauku mājās, tad vari nebaidīties savā ēdienkartē izmantot arī kaut ko veselīgam dzīvesveidam neatļautu – konservētas zivis vai gaļu, kādu ceptu desiņu, speķa maizi. Taču neaizmirsti arī augļus, dārzeņus un ogas. Tā kā, dzīvojot pie dabas, cilvēkam ir lielāka fiziskā slodze, tad organisms daudz ātrāk pārstrādā apēsto, līdz ar to arī apetīte ir lielāka. Pat ja atvaļinājuma laikā klāt nāks daži kilogrami, tā nav pasaules traģēdija. Pēc brīvdienām turpināsi iesākto un ātri vien atgūsi iepriekšējo formu.

Cik daudz un kādus saldējumus ēst?
Jāizvēlas tāds saldējums, kas pašai vislabāk garšo; pat ja tas būs treknais krējuma plombīra saldējums. Taču to noteikti pagatavo ar augļiem un ogām, piemēram, uz 100 gramiem saldējuma klāt ēd 100 un vairāk gramu ogu vai augļu. Diētiskāki būs jogurta un piena saldējumi, kā arī sasaldētās sulas, kuras, ja vēlies, pati vari pagatavot mājās. Tikai ņem vērā, ka, ēdot saldējumu, tu uzņem ļoti daudz cukura, kas ātri kuņģī pārstrādājas un pēc tam pārvēršas liekajos kilogramus, bet apetīte nemazinās. Lai tā nebūtu, jāēd ogas, dārzeņi un augļi, kas kuņģī radīs sāta sajūtu. Ja seko līdzi savai veselībai, ieteiktu izvēlēties saldējumus, kam ir mazāk konservantu.
Ļoti lielā karstumā ir normāli, ka vēlies sevi atveldzēt, apēdot aukstu saldējumu. To vasarā sev nevajadzētu liegt un ēst, cik kārojas, jo tievēšanas panākumu pirmais pamatnoteikums ir būt apmierinātai ar diētu. Ja kaut ko sev liegsi, tieši to visvairāk iekārosi. Saldējumu ieteicams lietot adekvātā daudzumā kopā ar ogām un dārzeņiem.
Vai var būt atslodzes dienas ar saldējumu?
Jā, vasarā vari veidot šādas atslodzes dienas. Tikai atceries, ka iecienīto saldējumu ieteicams gatavot proporcijā 1:1 ar augļiem un dārzeņiem.

Autore: Kintija Bulava, žurnāls Marta
Materiāls tapis sadarbībā ar nacionālo ziņu portālu
www.kasjauns.lv
 


 

Reklāma
Reklāma