Spēles kāzu viesu izklaidēšanai

Nereti vedējtēvam un vedējmātei lielas rūpes sagādā viesu izklaidēšana. Lai atvieglotu kāzu organizatoriem darbu, piedāvājam spēles, kurās var piedalīties neietobežots cilvēku skaits.

Foto: Māra Pētersone

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Māra Pētersone

Jautājumu spēle
Vajadzīgais: krēsli (spilveni).
Cilvēki sēž aplī, tiek izvirzīts viens vidū, tas uzdod jautājumu, piemēram, kam līdzi ir prezervatīvi, visiem kam ir atbilde jāapsēžas citā atbildējušā vietā (uz spilvena, krēsla), tie, kam atbilde bija , paliek savās vietās, tad, tas kas paliek bez vietas aplī, uzdod nākamo jautājumu.

Meitenes atzīšanās mīlestībā
Visas dalībnieces iziet blakus telpā. Pa vienai nāk iekšā, un mēģina atzīties mīlestībā pēc iespējas vairākās valodās – turklāt jāpasaka arī kādā valodā tas ir. Uzvar tā, kura atzinusies visvairāk valodās.
Piemēram:
Latviešu valodā:   Es tevi mīlu.
Krievu valodā:     Ja tebja ljublju.
Angļu valodā:      I love you.
Vācu valodā:       Ich liebe dich.
Franču valodā:     Je t’aime.
Itāļu valodā:        Ti amo.
Spāņu valodā:      Te Quiero.
Lietuviešu valodā: Tave Myliv.
Igauņu valodā:     Mina armastand sind.
Somu valodā:       Minā rakastan sinua.
Čehu valodā:        Miluji te.
Īru valodā:           Taim i’ngar leat.
Grieķu valodā:       S’ayapo.
Japāņu valodā:      Aishitern.
Zviedru valodā:     Eg elskar deg.
Dāņu valodā:        Ieg elsker dig.
Norvēģu valodā:    Eg elskar deg.
Ungāru valodā:     Szeretlek te’ged.
Zulu valodā:         Mena Tanda Wena.


Dāvana
Vajadzīgais: sagatavotas mazas dāvaniņas.
Tiek izdalītas mazas dāvanu kastītes (iekšā var būt iesaiņotas konfektes, cepumi), katram tiek uzdots konkrēts jautājums (piemērus skatīt zemāk) un dāvinātājam jāizvēlās, kuram vēlas dāvināt:
Meitenei ar visskaistākajām acīm.
Puisim ar skaistākajām acīm.
Meitenei ar seksīgāko augumu.
Puisim ar smukāko dibenu.
Meitenei ar īsākajiem svārkiem.
Puisim ar košākajām apakšbiksēm.
Visīsākajai meitenei.
Visgarākajam puisim.


Pārģērbšanās (maiss ceļo)
Vajadzīgais: iepriekš ir sagatavots maiss ar dažādām drēbēm.
Skanot mūzikai visi dod maisu pa apli. Mūzikai apklustot, tas dalībnieks, pie kā palicis maiss, neskatoties izvelk vienu apģērba gabalu un velk mugurā. Tā turpina kamēr maiss tukšs. Pēc tam sākas spēles apgrieztā daļa. Kad mūzikai apstājoties tukšais maiss ir apstājies pie kāda, tad tam ir jāvelk kaut kas nost un jāliek maisā. Ja nebūs uzvilktas kādas drēbes iepriekš mugurā, tad jāvelk nost savas. Kad visiem ir atdotas atpakaļ visas drēbes, kas bija maisā. Var sākt ķīlu  izpirkšanu ar tām drēbēm, kuras tika iegūtas spēles laikā.

Pacel paku
Vajadzīgais: tukša sulas paka.
Bez roku palīdzības ar zobiem jāpaceļ sulas paka, kurai nogriezta augša, bet nedrīkst pieskarties zemei ar citām ķermeņa daļām, izņemot pēdas. Kad visi ir tikuši pāri pirmajam līmenim, nogriež sulas pakai kādus pāris centimetrus no augšas un visi vēlreiz mēģina. Tā kamēr pakai ir palikusi tikai apakšiņa.

Grūtnieki

Vajadzīgais: baloni, sēkociņi.
Puišiem pie vēdera piesien vai pielīmē piepūstu lielu balonu; tad viņiem no zemes jāsalasa izbērtie sērkociņi pēc iespējas ātrāk; uzvar tas kurš salasījis visātrāk.

Nekusties
Visi stāv aplī, pa vidu vadītājs. Negaidot pie viena cilvēka apstājas un saka „Rokas gaisā!”. Taču tas cilvēks, uz kuru ir norādīts neko nedara, bet pa labi stāvošais paceļ kreiso roku, un pa kreisi stāvošais paceļ labo roku; ja kāds kļūdās, tad dod ķīlu. Pēc tam rīko ķīlu izpirkšanu.

Atnes lietu
Katrs sēž uz savā krēsla. Tad uzdod viņiem uzdevumu, piemēram, atnes vienu vīrieša zeķi. Tas dalībnieks, kas atgriežas pēdējais uz sava krēsla, izstājas. Tad vadītājs pieprasa, lai tiktu atnesta tehniskā pase, atkal pēdējais izstājās. Un tā spēle turpinās, līdz paliek viens dalībnieks, uzvarētājs.

Šampanietis
Vajadzīgais: īpaši sagatavota šampanieša pudele ar kāzinieku bildi un 3 mazi riņķi.
Pa vienam no noteiktas līnijas katrs mēģina trāpīt 3 riņķus uz šampanieša pudeles. Tas, kas trāpa visus 3, iegūst īpašumā šo pudeli.

Noslēpumainais draugs
Visi dalībnieki uz papīra lapas uzraksta savus vārdus, bet tā kā vārdi mēdz vairākiem cilvēkiem būt vienādi, tad vēlams uzrakstīt arī uzvārdus. Lapiņas savāc cepurē. Pēc tam katrs spēlētājs izvelk vienu lapiņu. Ja uz izvilktā papīra rakstīts viņa paša vārds un uzvārds, tad viņam jāvelk cita lapiņa. Tas cilvēks, kura vārds ir rakstīts uz izvilktās lapiņas, kļūst par noslēpumaino draugu. Katram spēlētājam jābūt savam noslēpumainajam draugam.
Jācenšas darīt kaut kas patīkams, pašam cenšoties palikt nepamanītam, kurš ilgāk paliek nepamanīts, neatklāts, tas varētu būt arī uzvarētājs. Tikpat labi, šī spēle ir viena no tām, kurā varētu nebūt ne zaudētāju, ne vinnētāju.
Uzmanības izrādīšana varbūt dažāda, to var arī atstāt dalībnieka izdomas ziņā vai arī uzrakstīt uz citas lapiņas: dāvanas, ziedi, zīmītes ar laba vēlējumiem, palīdzībā kādā brīdī, uzlūgšana uz deju utml. Spēle var ilgt ne tikai vienu stundu, 10 minūtes, bet pat 2, 3 dienas.

Kurš nav un kāds bija viņa apģērbs?
Izvēlās vienu konkrētu cilvēku, šim cilvēkam neredzot, izraida no telpas otru dalībnieku. Galvenajam uzdod jautājumu, kurš ir izgājis no telpas, tad, kad to atmin, tad jautā, kāds apģērbs ir konkrētajam cilvēkam mugurā.
 

Reklāma
Reklāma

Dzīvnieki
Atrakcija gan ir pavisam īsa, bet efektīga! Visi ballītes dalībnieki sastājas aplī, taču spēles vadītājs iekārtojas apļa vidū un izklāsta noteikumus. Ideja ir tāda, ka visi aplī stāvošie cieši sakrampējas ar elkoņiem, spēles vadītājs katram iečuksta ausī kāda dzīvnieka vārdu (piemēram, lapsa, vilks, zaķis), piebilstot, ka katram tiks nosaukts cits dzīvnieks. Līdz ko vadītājs ir nosaucis dzīvnieku, tam, kuram tas tika iečukstēts ausī aši ir jācenšas satupties. Spēlē valda milzīga spriedze, jo blakus stāvošie nedrīkst ļaut kaimiņam satupties! Āķis ir tāds, ka vadītājs visiem iečukst vienu un to pašu dzīvnieku un dalībnieki lielā jaudā vienlaikus ir gar zemi.

Spalvainākās kājas

Vajadzīgais: zinātniskie raksti no žurnāliem, krēsli - tik cik dalībnieku.
Šo spēli spēlē tikai vīrieši. Krēslus saliek puslokā, un uz katra krēsla apsēžas pa vīrietim. Labajai kājai vīri atloka bikses līdz celim un pārliek to pāri kreisajai kājai. Tālāk dāmas izdala katram pa lāsamajam gabalam. Uzdevums šāds, likt vīriem lasīt žurnālus pēc iespējas skaļāk, sakot, ka uzvarēs tas, kurš skaļak lasa! kad viņi jau kādu brīdi būs lasījuši un vairs nevarēs lāga paelpot, tad dāmas dod signālu beigt! Kamēr notiek lasīšanas sacensības dāmas nopēta, kuram no vīriem ir visspalvainākās kājas! Uzvarētājs, protams, ir nevis tas, kurš skaļāk lasīja, bet gan tas kuram spalvainākās kājas! Uzsākot spēli vīriem tas nav jāsaka! Iesaku izmēģināt, lai redzētu, kā tas strādā!

Vāveres
Vajadzīgi minimums 5 vai 6 pāri. Iekšējais aplis - vīrieši, ārējais - sievietes. Vīrieši ir koki, sievietes - vāveres. Vāveres dejo pa apli pulksteņa rādītāja virzienā, bet koki - otrādi, kad mūzika beidzas, vāveres lec virsū kokiem, bet viena vāvere ir lieka. Tas koks, kuram virsū ir divas vāveres izstājas no spēles ar to vāveri, kura uzleca pēdēja. Spēle beidzas, kad ir palikusi viena vāvere un viens koks - tie ari ir uzvarētāji.