Lapu salāti ar olu

 12. jūlijs 2009 19:10 Recepte


Foto: Viktorija Kuprijanova, www.fotostill.lv


Lapu salātus rūpīgi nomazgā, saplucina. Olas novāra, izņem dzeltenumus, sarīvē uz rīves, liek traukā, sajauc ar sāli, cukuru, eļļu, etiķi, sasmalcinātām dillēm. Mērci sajauc ar saplucinātām salātu lapām, olu baltumiem un salmiņos sagrieztu skābētu gurķi. Pasniedzot rotā ar olu ripiņām un zaļumiem.

 

Recepte no grāmatas: Augļu, dārzeņu un sēņu salāti/Dz. Bandeniece, S. Pumpura. – Rīga: Avots, 1991

Sastāvdaļas

1. Saišķītis diļļu
2. Lapu salāti
2 galviņas
3. Olas
2 gab
4. Skābēts gurķis
1 gab
5. Eļļa
1 - 2 ēd.k.
6. Etiķis (3%)
1 ēd.k.
7. Sāls, cukurs
8. Estragons