Bumbieru ievārījums ar safrānu un čili
                                                    FOTO: Mammamuntetiem.lv
Foto no Dansukker arhīva.
Bumbierus nomizo, izgriež serdes un sagriež smalkās šķēlītēs.
Kopā ar safrānu un cukura sīrupu izklāj lēzenā katlā, pārsedz ar
vāku, uzvāra un turpina vārīt 5 līdz 10 minūtes. Čili noskalo,
sasmalcina un kopā ar Ievārījuma cukuru pievieno ievārījumam. Visu
vēlreiz uzvāra (ampēram 2 minūtes), salej tīrās izkarsētās burkās,
aizvāko un uzglabā vēsā vietā. Ļoti labi garšo kopā ar sieru vai
grauzdiņu.
* Sīrupa vietā var izmantot 200 ml ūdens un 100 g cukura.
 
Sastāvdaļas
- Gatavu bumbieru - 1.kg
 - Sarkanā čili pāksts - 1.gb
 - 330 g dansukker ievārījuma cukura „1+3” vai 500 g dansukker ievārījumu cukura
 - Dansukker baltā cukura sīrupa * - 300.ml
 - Safrāna - 1/2.g