Jēra šnicele ar Parmas sieru

FOTO: Shutterstock.com

 

Izdauzītas gaļas šķēles apviļā sierā un sakultās olās, pēc tam rīvmaizē. Šādi sagatavotu gaļu var 3 stundas uzglabāt ledusskapī. Pirms cepšanas tās jāatsilda istabas temperatūrā. Pannā uzkarsētā eļļā liek gaļu. Cepšanas laikā apkaisa ar sāli un pipariem. Gatavu gaļu liek iepriekš sasildītā traukā un pasniedz kūpoši karstu. Parasti tā cepas 4-5 minūtes. Ieteikumi: Pirmajā ēdienā ieteicami gan mājās gatavoti makaronu ēdieni, gan dažādas zupas. Nav vēlams pasniegt zivju ēdienus.

Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Augu eļļa 1/2 cm biezumā pannā
  • Rīvmaize - 1.glāze
  • Sakultas olas - 2.gab
  • Jēra gaļas šķēles (vēlams bez kauliem) - 12.gab
  • Sāls pēc garšas
  • Svaigi samalti pipari - 6.šķipsniņas
  • Svaigi sarīvēts parmas siers - 1/2.glāze