Smaržīgais kēkss ar konservētiem augļiem
Šodien jāuzcep kādu gardu kēksu!
            
                                                    FOTO: Shutterstock.com
Kēksam pievieno konservētus augļus.
Sastāvdaļas
- Cukurs - 400.gr
 - Sviests - 400.gr
 - Milti - 500.gr
 - Rīsu milti - 100.gr
 - Konservētu ābolu un bumbieru - 300.gr
 - Olas - 6.gab
 - Cepamais pulveris - 15.gr
 - Soda - 8.gr
 - Piens - 100.ml
 
Gatavošana
- Sviestu ar cukuru saputo, pieliekot vienu pēc otra olu dzeltenumus.
 - Saputotam sviestam pieliek ar cepamo pulveri sajauktus miltus, pielej pienu, labi izkuļ.
 - Beigās pieliek sagrieztus ābolus un bumbierus, saputotus olu baltumus un karotē ūdens izkausētu sodu.
 - Liek formā un cep gaiši brūnu.
 
Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)