Uzcep sāļo, sātīgo kēksu - ar gaļu, sieru un zaļumiem
Beidzot nedēļas nogale ir klāt, tāpēc iedvesmojies un pagatavo ko tādu, lai vēderam un tavām garšas kārpiņām būtu par ko priecāties!
                                                    FOTO: Mammamuntetiem.lv
Šādu kēksu var pasniegt launagā, baudot vakara idilli .
Sastāvdaļas:
- 3 olas
 - 1 burkāns
 - 100 g siera
 - 300 g žāvētas gaļas
 - 1 liels sīpols
 - 3 ēd.k. skāba krējuma
 - 150 ml piena
 - tējkarote sodas
 - 200-250 g miltu
 - zaļumi (pētersīļi)
 - garšvielas
 
Gatavošana:
- Žāvēto gaļu sagriež kubiņos un apcep.
 - Sīpolu sasmalcina un apcep.
 - Nomizo burkānu un sarīvē uz smalkās rīves.
 - Sieru sarīvē.
 - Sakuļ olas, pievieno sarīvēto burkānu, sieru un zaļumus.
 - Visu kārtīgi izmaisa, pievieno krējumu, garšvielas un pienu.
 - Masai pievieno miltus, kas sajaukti ar sodu un iemaisa apcepto gaļu un sīpolus.
 - Mīklu kārtīgi samaisa un lej ar eļļu ietaukotā veidnē.
 - Kēksu cep 180 grādos, 30-40 minūtes.
 - Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
 
Recepte: Agita Gabrāne, mammamuntetiem.lv