Brīvdienās kļūs aukstāks, svētdienas rītā temperatūra vietām zem -10 grādiem

Sestdiena būs apmākusies, naktī un priekšpusdienā vietām vēl nedaudz snigs, pūtīs lēns ziemeļaustrumu vējš, gaisa temperatūra noslīdēs līdz -4..-9 grādiem, piekrastē -1..-3 grādi un arī dienā visā valstī saglabāsies sals.

FOTO: Shutterstock.com

Svētdienas naktī debesis vietām skaidrosies un, tā kā pūtīs lēns mainīga virziena vējš, dažviet gaidāma arī migla un sarma, temperatūra lielākajā valsts daļā sasniegs -4..-9 grādus, bet vietās, kur mākoņi izklīdīs, tā var pazemināties līdz -10..-15 grādiem.

Svētdien vietām uzspīdēs saule, bet vakarpusē Kurzemē sāksies nokrišņi – sniegs, piekrastē arī lietus, vējš iegriezīsies no dienvidiem, dienvidrietumiem un pastiprināsies, nesot pie mums siltāku gaisu, tādēļ arī temperatūra kāps uz augšu un svētdienas vakarpusē Kurzemes rietumos sasniegs 0..+2 grādus, pārējā valstī vēl -1..-6 grādi, galējos Latvijas austrumos līdz -8 grādiem.

Nākamnedēļ biežāk gaidāmi nokrišņi, pārsvarā tas būs sniegs, nedēļas sākumā arī slapjdraņķis un lietus, jo kļūs siltāks, bet nedēļas otrajā pusē pastiprināsies sals. Iespējamība, ka janvāra otrajā pusē Latviju piemeklē liels aukstuma vilnis, gan vērtējama kā maza.

Reklāma
Reklāma