"Liels un mazs" izdod igauņu rakstnieka Anti Sāra grāmatu bērniem "Perts sprukās"

Bērnu grāmatu izdevniecība “Liels un mazs” laidusi klajā igauņu rakstnieka Anti Sāra (Anti Saar, 1980) grāmatu bērniem “Perts sprukās” Maima Grīnbergas tulkojumā. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Latviešu izdevumam oriģinālilustrācijas veidojis mākslinieks Reinis Pētersons. Grāmatas adresāti ir jaunākā skolas vecuma un arī bērnudārza vecuma bērni – galvenais varonis jau iet skolā, taču vēl nav pārāk liels un patstāvīgs.

 

Perts mācās mest salto uz batuta un izturēt nejauku kaitināšanu, viņš iet ar tēti uz lielveikalu, ēd kūkas ģimenes viesībās, pa ielu nākdams no skolas, noskaidro, kam pieder plūmes zarā virs ietves, brauc autobusā, bet nokavē izkāpšanu savā pieturā – un nekur nekas neiet tik gludi, kā varētu iedomāties! Pasaule ir traki sarežģīta, un Pertam jātiek ar to galā. Brīžiem gan viņš visu sarežģī pats, un tad ir klāt asaras… Rakstnieks iejuties nedrošībā un pārpratumos, kas bieži aptumšo bērnu dzīvi, taču attēlo tos viegli un asprātīgi, turklāt sūta bērnam palīgā pieaugušos, kas palīdz atrast atrisinājumu. 

Grāmatas „Perts sprukās” stāsti Igaunijā izdoti piecās atsevišķās grāmatiņās.

 

Igauņu rakstnieks Anti Sārs ieguvis lasītāju un profesionāļu atzinību jau ar savu pirmo grāmatu bērniem – par mazo Vaselu un viņa mazliet bohēmisko ģimeni „Tā iet mūsu lietas”, kas lasāma arī latviski. Sārs publicējis 3 grāmatas pieaugušajiem, 12 grāmatas bērniem un iespaidīgu tulkojumu klāstu no franču valodas, vairākkārt saņēmis apbalvojumus par saviem literārajiem darbiem un tulkojumiem.

 

Reklāma
Reklāma

Tulkotāja Maima Grīnberga latviešu lasītājus iepazīstinājusi ar daudziem igauņu un somu literatūras darbiem, liekot lietā savu izcilo valodas izjūtu, precizitāti un asprātību, kas spilgti redzama arī šajā grāmatā.

 

Grāmata izdota ar Valsts kultūrkapitāla fonda un Igaunijas kultūrkapitāla fonda atbalstu.

 

Izdevniecības „Liels un mazs” grāmatas par vislabāko cenu iespējams iegādāties izdevniecības mājas lapā www.lielsmazs.lv, kā arī visos lielākajos grāmatu veikalos Latvijā.

 

Sekot izdevniecības jaunumiem var sociālo tīklu kontos: facebook.com/lielsunmazs un instragram.com/lielsunmazs

Saistītie raksti