Lai pasargātu personālu un pacientus no Covid-19, Rīgas Dzemdību namā iekārtots Infekcijas slimību izolators

Lai pasargātu personālu un pacientus no saslimšanas ar Covid-19, Rīgas Dzemdību namā (RDN) iekārtots Infekcijas slimību izolators.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pacientes ar apstiprinātu Covid-19 infekciju, pacientes, kuras atrodas pašizolācijā vai kurām ir izteikta akūtas respiratorās vīrusu infekcijas simptomātika un nevar tikt izslēgta Covid-19 infekcija, piemēram, sauss klepus un temperatūra virs 38 grādiem, tiek ievietotas Infekciju izolatorā, ar atsevišķu ieeju no pagalma.

Dzemdību nama infekciju izolatorā ir iekārtotas gan dzemdību zāles, gan operāciju zāle un jaundzimušo aprūpes telpa. Aprūpējot pacientes, mediķi ievēro paaugstinātus epidemioloģiskās drošības standartus, strādājot speciālos aizsargtērpos.

Ja mātei ir viegli infekcijas simptomi un jaundzimušais vesels, mazulis paliek vienā telpā kopā ar māmiņu, kura, ievērojot īpašu higiēnu, var mazuli zīdīt. Turpat tiek veikta arī jaundzimušā aprūpe un vakcinācija. Ja jaundzimušajam pēc dzimšanas būs nepieciešama ārstēšana, to nodrošinās Infekciju izolatorā ierīkotajā jaundzimušo aprūpes telpā, bet nepieciešamības gadījumā tālākai ārstēšanai pārvedīs uz Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu.

Reklāma
Reklāma

Paciente un jaundzimušais infekciju izolatorā atradīsies līdz izraksta brīdim. Pacientei tuvas personas klātbūtne infekciju izolatorā dzemdību laikā, kā arī apmeklētāju vizītes pēcdzemdību periodā nebūs atļautas.