Lasīt sievietēm: par neprātībām, uz kurām vīrieši ir gatavi aiz mīlestības

​Sakiet, lūdzu, vai gribat būt precējusies ar trako? Nē? Tomēr jūs neatlaidīgi meklējat vīrieti, kurš ir spējīgs uz brīnišķīgi neprātīgu rīcību mīlestības vārdā. Uz neprātu ir spējīgs tikai neprātīgs cilvēks. Neviens pieskaitāms vīrietis nelīdis pie jums uz satikšanos pa logu. (Kāpēc pa logu? Greizsirdīgs vīrs nelaiž jūs ārā no mājas? Vai stingrie vecāki raizējas par jūsu nevainību? Vai jūsu māja ir aizdegusies?) Viņam nenāks ne prātā jūsu acu priekšā rīkot paraugdemonstrējumus ar motociklu, ja viņš nav meistarīgs braucējs. 

Brīnišķīgās neprātības vīrietis bieži vien dara sevis dēļ — lai tēlotu mīlestību.

FOTO: Shutterstock.com

Brīnišķīgās neprātības vīrietis bieži vien dara sevis dēļ — lai tēlotu mīlestību.

Kā sievietēm rodas tik savādas vēlmes? Izrādās, tām pamatā ir izkropļots, taču vēsturiski pamatots nolūks: pārbaudīt, ko attiecīgais vīrietis prot darīt, vai viņš ir spējīgs parūpēties par sievieti un kāds ir viņa ģenētiskais potenciāls — vai ir vērts no viņa dzemdēt bērnus. Senos laikos, ja kāds ieradās pie potenciālās līgavas ar mežacūkas kautķermeni, bija skaidrs, ka viņš ir prasmīgs mednieks, ja veikli jāja ar zirgu un precīzi meta šķēpu, — lielisks karavīrs; ne ar vienu, ne otru viņa neēdusi nepaliks. Un sieviete izvēlējās to, kurš labāk patīk. Bruņinieki cīnījās turnīros daiļās dāmas dēļ, un, ja dāmai ienāca prātā pēc turnīra atdoties uzvarētājam, viņas rīcībai bija sava jēga — ja reiz uzvarējis, tātad ir spēcīgs un izturīgs un no viņa dzimušie bērni būs veselīgi. 


Kad "neprāts" ir attaisnojams 
Ja tas nozīmē atvainošanos - neprātīga rīcība demonstrē, cik svarīgas vīrietim ir labas attiecības ar šo sievieti. Dažkārt vīrieši piejauj briesmīgas kļūdas — pakļaujoties vēlmei pašapliecināsiet, pierādīt savu neatkarību un gluži negribot sāpina mīļoto. Viktors, ierindas bankas klerks, ballītē nedēļu pirms kāzām ar skaisto Agnesi aizrautīgi flirtēja ar viņas draudzeni — viņš gribēja pārliecināties, ka ir ko vērts vīriešu tirgū. Flirtēja Agneses acu priekšā — lai redz, kāds viņš ērglis! Agnese sabēdājās un kategoriski atteicās ar viņu precēties. Viktors sabēdājās vēl vairāk, jo nepavisam nevēlējās izjaukt attiecības. Viņš nopirka reklāmas lapu žurnālā, kuru līgava abonēja, un ievietoja šādu tekstu: "Agnese, es tevi mīlu! Viktors Jakovļevs." Ar to pašu viņš piesauca par lieciniekiem visus žurnāla lasītājus un samaksāja par savu kļūdu bargu naudu. Agnese viņam piedeva, un kāzas notika noliktajā dienā. Tas, kas izskatās pēc neprāta, šajā situācijā kļuva par problēmas risinājumu. 

Kad "neprāts" ir bezjēdzīgs 
Tagad iztēlojieties, ka Viktors pirms kāzām iztērē tūkstoti eiro, kas ir vairāk par viņa mēnešalgu, lai atzītos līgavai mīlestībā ar avīzes starpniecību. Romantiski? Nē, problemātiski: vīrietis neciena naudu, viņam ir nenosvērts raksturs, nepiemīt realitātes izjūta, vinš dzīvo ilūziju pasaulē un alkst pēc dopinga savām jūtām: nesaredz to sievieti, kura atrodas līdzās, un saprasties ar viņu laulībā būs ļoti sarežģīti. 

Kāpēc vīrietis dara "brīnišķīgas neprātības"
Brīnišķīgās neprātības vīrietis bieži vien dara sevis dēļ — lai tēlotu mīlestību, kad viņš to neizjūt, vai paspilgtinātu bālas jūtas, pataisītu tās par teātri, izklaidētos un pēc tam aizietu. Vai arī tad, ja galīgi nav naudas un prāta: ar kaut ko taču sieviete jāiekaro, ja reiz neizdodas izklaidēt viņu ar asprātīgu sarunu. "Ierāpšos pie viņas istabā  ar puķu domā saplūktām puķēm. Runā, ka sievietēm tas patīkot!" Un ierāpjas arī. 

Dažkārt vīrieši, rīkojoties neprātīgi, cenšas atgūt zudušo mīlestību - parasti sev pašiem par nelaimi. 



Divdesmit astoņu gadus Georgijs ļoti mīlēja savu draudzeni un strādāja divās darba vietās, lai lai samaksātu par viņas mācībām privātā augstskolā. Dana viņam teica: "Tu man velti maz uzmanības, es nejūtu tavu mīlestību. Aiziešu no tevis, tu esi nejauks!" Un aizgāja – viņš tai vairs nepatika. Georgijs labāko romantisko neprātību garā mauriņā Pļavniekos pie Danas mājas izveidoja no sarkanām rozēm milzīgu uzrakstu: "Kļūsti par manu sievu!" — par prieku visiem piecstāvu blokmājas iemītniekiem. Saprātīga un atbildīga meitene, ja nemīlētu, pie viņa neatgrieztos. Bet Dana ar viņu apprecējās — tāda atzīšanās viņai likās ļoti glaimojoša. Nodzīvoja ar viņu pusgadu un aizgāja adrenalīna uzplūds beidzās, Georgijs tāpat kā agrāk daudz strādāja, viņa alka pēc "lidojuma" un "svētkiem ik dienu". Par mācībām apņēmās maksāt tēvs, un vajadzība dzīvot ar vīru atkrita. 


Kāpēc sievietei ir vajadzīgas vīrieša "neprātības mīlestības vārdā" 
Visbiežāk — lai celtu pašas vārgo un zemo pašvērtējumu. Kad viņš saka: "Es tevi mīlu!" un kopā ar sievieti dodas turp, kur abiem ir labi, viņai ar to nepietiek. Kad viņš gripas epidēmijas laikā ved viņu pie ārsta vakcinēties un pērk pretvīrusu zāles, ar to ir par maz. Normāli viņa mīlestības pierādījumi jauku vai vērtīgu dāvanu veidā sievieti neapmierina — viņa pieprasa kaut ko īpašu, tāpēc ka sirds dziļumos nesaprot, par ko viņu var mīlēt. 

Dažām sievietēm adrenalīns attiecībās ir vajadzīgs, lai nekļūtu garlaicīgi, un neprātīgie vīriešu gājieni viņas izklaidē. Kāda grib palepoties draudzeņu priekšā. Ja sieviete saprot, ka ar mīlestības stiprumu un kvalitāti tādi triki nekādi nav saistīti, — lai jau izklaidējas.

Reklāma
Reklāma

 Sievietes pēc dabas ir praktiskas un neizmanto visvērtīgāko vīriešu materiālu riskantām izklaidēm no sērijas "Pierādi, kā tu mani mīli!". Tipiski sievišķīga uzvedība: "Lai Kārlis ielec no klints jūrā pēc manas salmu cepurītes, tas nekas, ka viņš neprot nirt, toties visas meitenes redzēs, kā viņš ir manī samīlējies. Vai — kāpēc Raimonds ielēca viņa vietā, tas nekas, ka viņš peld daudz labāk, es tik un tā negribu, lai viņš riskētu ar sevi, viņš man ļoti patīk!" Un viņa attur no "brīnišķīgas neprātības" to, kurš viņai ir simpātisks, un mudina to darīt citam, mazāk svarīgam. 

Vīriešu zināšanai: Neprātīga rīcība nav
• Nopirkt mīļotajai dārgu laulību gredzenu ar briljantu. -"Es negrasos šķirties."
• Doties kopā ar viņu greznā nedēļas nogales celojumā uz Barselonu. -"Lūk, kā mēs ar tevi dzīvosim, dārgā."
• Naktī uzrakt visu viņas dārzu vai saviem spēkiem uzlikt jaunu jumtu viņas dārza namiņam. -"Es esmu vērtīgs kadrs."
• Uzrakstīt viņai par godu poēmu un publicēt to internetā. -"Tu atmodini manī visu labāko" 
• lzpeldināt mīļoto šampanietī (vēlams, bruta šķirnes, lai āda nekļūtu lipiga). -"Tu esi visseksīgākā." • Mesties pie viņas taisnā ceļā pāri mauriņam, iekšā pa mājas logu, kas atrodas pirmajā stāvā, pēc tam kad viņa, sēdēdama uz palodzes, pateikusi:"Gribu tevi tūlīt pat!"-"Es ari gribu!"
• Atlidot pāri puspasaulei uz divām dienām. -"Biju ļoti noilgojies." 

Visi minētie piemēri ir ārkārtīgi emocionālā formā izteikti un viegli atšifrējami vēstījumi mīļotajai sievietei:"Es tevi mīlu! Es gribu būt kopā ar tevi!" Ja sieviete par atbildi pateiks: "Kāpēc tā jātērējas?" - vai: "Man nav laika," - vai arī: "Tas dzejolis tomēr ir slikts," - vīrietim ir tiesības apvainoties un pārskatīt savas attiecības ar viņu. 
 

No grāmatas Arkādijs Pancs, "Sarunas par laimi"