Izdota jauna nīderlandiešu rakstnieces bērnu grāmata "Aijā žūžū kukainīši"

Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā nīderlandiešu rakstnieces un ilustratores Esteres van der Bergas bērnu grāmatu “Aijā žūžū kukainīši.” No nīderlandiešu valodas tulkojusi Inese Paklone. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kriksis ir slepenais superaģents, gulēšanas inspektors. Pirms doties pie miera, viņš pārliecinās, vai visi kukaiņu viesnīcas iemītnieki ir gatavi miedziņam. “Aijā žūžū, kukainīši! Jautra grāmata par pirmsmiega rituāliem, piemērota mazajām miega micēm no 3 gadu vecuma. 

 

Kriksis slepenības aizsegā dodas pārbaudīt, kā mazie kukaiņu viesnīcas iemītnieki dodas gulēt. Viesnīcā dzīvo vabole, zarkukainis, muša, mitrene un pat grāmatu tārps. Vai viņi tīra zobus? Vai lasa nakts pasaciņu? Kā veicas inspektoram Kriksim? Par to stāsta krāšņi ilustrēta bilžu grāmata mazuļiem par miega rituāliem. 

 

Estere van der Berga ir nīderlandiešu grāmatu ilustratore, kas studējusi grāmatu ilustrāciju Kampenas (Nīderlandes) mākslas akadēmijā. Pēc akadēmijas beigšanas viņa sāka strādāt par dizaineri un tikai pēc deviņiem gadiem pieķērās klāt otai - atsāka ilustrēt.

 

Reklāma
Reklāma

Plašākai auditorijai viņa ir pazīstama kā PUIKEPRENT. Strādājot zem šī pseidonīma, viņa kā ilustratore ir izmēģinājusi daudzas inovatīvas lietas, savas ilustrācijas autore veido digitāli, taču, amatnieciskā izglītība viņas darbos vienmēr liek meklēt pareizās faktūras un ar rokām gleznoto sajūtu. Viņa ir vairāku bērnu grāmatu, izglītojošu materiālu, žurnālu ilustrāciju un pat multfilmu autore.

 

Grāmatiņa "Aijā žūžū, kukainīši" pilnībā ir pašas radīts autores darbs - gan ilustrācijas, gan saturs.