Igaunija iekļūst «pašizolācijas valstu sarakstā»

30 Eiropas valstīs Covid-19 izplatība tiek uzskatīta par tik augstu, ka, atgriežoties Latvijā pēc šo valstu apmeklējuma, jāievēro divu nedēļu pašizolācija. Tajā skaitā pašizolācija jāievēro, ieceļojot no Igaunijas. Turpmāko nedēļu pašizolācija nav jāievēro, atgriežoties vien no 5 valstīm, savukārt lidojumu un citu starptautisko pasažieru pārvadājumu ierobežojumi no nākamās nedēļas skars 3 Eiropas valstis, ziņo portāls www.lsm.lv.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Latvija, pieņemot šādu lēmumu, paliek Covid-19 drošā zonā un tas ļaus saglabāt visai nelielus ierobežojumus, Latvijas Televīzijai norādīja veselības ministre Ilze Viņķele (“Attīstībai/Par!”).

Igaunija un Lietuva ir lēmušas paaugstināt Covid-19 robežkritēriju līdz 25, bet Latvijas valdība tam nepiekrīt.

“Mēs varam droši turpināt mācības klātienē, kas ir nesalīdzināmi lielāks ekonomiku veicinošs faktors, nekā salīdzinoši neliels tūrisma segments starp Latvijas un Igaunijas ceļotājiem. Bērni iet skolā, vecāki var iet darbā. Man formāli ir jānes uz valdību mūsu Baltijas kolēģu aicinājums. Man tas ir jādara, vienalga, ko es domāju, bet es lietotu tādu analoģiju - ja jums bērns mācās klasē un viņa vidējā atzīme ir deviņi, bet klasei kopumā ir četri, vai jūs tiešām būtu priecīgi, ja aicinātu jūsu bērnam pazemināt viņa sekmes, nevis pievilkt pārējo? Un tā ir Latvijas situācija, mums joprojām inficēšanās rādītājs ir tik neliels, ka pat lēciens uz 16 ir ievērojams, kur nu vēl 25,” uzsvēra ministre.

Reklāma
Reklāma

Premjers Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”) atzina, ka viņš bijis “skeptisks un līdz šim brīdim esmu skeptisks, ka tas būtu auglīgi šobrīd mums palielināt slieksni, jo es tā saprotu, ka līdz ar to mēs teiktu, ka tagad mēs, valdība, pieņemam lēmumu, ka Latvijai būtu jāsāk vairāk slimot. Tas ir lēmums, kādam es nekādā gadījumā neesmu gatavs.”

Lietuvā slimības izplatības rādītājs ir uzlabojies, un brīva cilvēku kustība ar Lietuvu pagaidām vēl paliek spēkā.

Visu rakstu lasiet www.lsm.lv