Policija: iedzīvotāji aktīvāk ziņo par nepieskatītiem bērniem

Par nepieskatītiem bērniem ziņo vairāk, tā vēsta portāls www.lsm.lv. Jau ziņots, ka mazā liepājnieka Ivana Berladina mātei par bērna atstāšanu novārtā, kā rezultātā mazais puisēns gāja bojā, piemērojusi sodu. Tikmēr policija dalās ar novērojumiem, ka cilvēki aizvien turpina ziņot par nepieskatītiem bērniem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“Šis bērns dzīvoja viens un nomira viens,” tā pēc mazā Ivana nāves sacīja toreizējas Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis. Tie bija skarbi, bet patiesi vārdi par mazā Ivana īso mūžu. Desmit dienu ilgie, apjomīgie meklējumi beidzās Dubeņu mežā, kur Liepājā pazudušo Ivanu atrada nosalušu. Zēna pēdējā ceļā bija pieaugušie. Gan pilsētā, gan pieturā, gan autobusā.

Zēna pazušanu viņa ģimene pamanīja tikai pēc nepilnas diennakts. Domājuši, ka puika ir pie vecmāmiņas. Simtiem iedzīvotāju, policistu un zemessargu desmit dienas meklēja bērnu, pārķemmējot tuvu un tālu apkaimi. Bet viņš ar diviem autobusiem bija aizbraucis sev pilnīgi nezināmā virzienā, apmaldījies biežņā un nosalis. 

Māte nožēlo un sodīta
Tieši par bērna atstāšanu novārtā Ivana māte saņēmusi sodu. 140 stundas darba un gadu ilgu uzraudzību probācijas dienestā. “Prokurore šādu sodu izvēlējās, ņemot vērā visus apstākļus.

Bērna mamma ļoti nožēlo izdarīto un atzina savu vainu. Tāpēc tika izvēlēts piespiedu darbs.

Bērna mātei tika inkriminēta cietsirdīga izturēšanās pret bērnu, tās nebija fiziskas ciešanas, tās bija emocionālas ciešanas; tika atstāts novārtā, braucot ar diviem autobusiem, apmaldījās, un tad iestājās šīs sekas,” sacīja prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska.

Autobusu šoferu vainu vēl skaidro. Pirms diviem gadiem piespiedu darbu kā sodu saņēma arī Liepājas policiste, kuras dežūras laikā bija zvanīts par zēnu, bet kura šo ziņu nenodeva tālāk meklēšanas grupai.

Reklāma
Reklāma

“Tika konstatēta viņas bezdarbība, proti, viņa nenodeva tālāk saņemto informāciju. Maijā tika nodalīts process pret diviem šoferiem, viņu atbildība vēl tiek vērtēta,” pastāstīja prokuratūras pārstāve.

Visu rakstu lasiet portālā www.lsm.lv