Apgabals Spānijā izziņo Covid-19 otrā viļņa sākšanos

Spānijas autonomā Basku Zeme apstiprinājusi, ka apgabalā ir sācies Covid-19 infekcijas otrais vilnis. Reģistrēts lielākais apstiprināto Covid-19 gadījumu skaits kopš marta.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ceturtdien Spānijas ziemeļu reģionā 24 stundu laikā reģistrēti 724 jauni koronavīrusa gadījumi. Tas pārsniedz pat augstāko rādītāju, kāds reģistrēts apgabalā krīzes kulminācijas laikā 25.martā.

Basku Zemes veselības ministre Nekane Murga apstiprināja, ka reģions, kurš šonedēļ izsludinājis ārkārtas stāvokli, pašlaik piedzīvo Covid-19 otro vilni, un aicināja stingrāk kontrolēt bērnus, lai ierobežotu vīrusa izplatību.

Galvenais ir izveidot nelielas sociālās grupas, norobežotus burbuļus, kuros mēs varam dzīvot un priecāties, bet neradīt iespēju vīrusa izplatībai sasniegt jaunas grupas un jaunus cilvēkus.

Murga mudināja vecākus "ierobežot mijiedarbību starp bērniem sabiedriskās vietās, piemēram, peldbaseinos, parkos, pludmalēs un rotaļu laukumos". "Galvenais ir izveidot nelielas sociālās grupas, norobežotus burbuļus, kuros mēs varam dzīvot un priecāties, bet neradīt iespēju vīrusa izplatībai sasniegt jaunas grupas un jaunus cilvēkus," piektdien sacīja ministre.

Viņa brīdināja, ka ģimenēm ir jārīkojas tagad. “Septembris būs sarežģīts laiks,” viņa teica.

Reklāma
Reklāma

Tikmēr Madridē ceturtdien reģistrēta vairāk nekā trešdaļa no visiem jaunajiem saslimšanas gadījumiem valstī. Spānijas galvaspilsētā vienas diennakts laikā reģistrēti 1020 Covid-19 slimnieki, liecina ceturtdien publiskotie Veselības ministrijas dati.

Galvaspilsētas varas iestādes brīdinājušas, ka tuvākajā laikā var sekot jauni ierobežojumi.

Šobrīd Spānijā valsts saslimstības rādītājs ar Covid-19 ir 130 gadījumi uz 100 000 cilvēku, kas ir daudz augstāks līmenis nekā tās kaimiņos - Francijā šis rādītājs ir 43, bet Vācijā 17. Spānijas ārkārtas situāciju direktors Fernando Simons ceturtdien brīdinājis, ka valstij cīņā ar Covid-19 "neiet labi", jo inficēšanās gadījumu skaits valsts iekšienē turpina pieaugt.

No portāla: www.jauns.lv