Ārkārtējās situācijas laikā derīguma termiņu zaudējušās pases un ID-kartes būs derīgas vēl divus mēnešus pēc šīs situācijas beigām

Saeima šodien galīgajā lasījumā atbalstīja priekšlikumu jaunajam Covid-19 infekcijas pārvaldības likumam, par diviem mēnešiem pagarinot pasu derīguma termiņu, ja tas iztecējis ārkārtējas situācijas laikā.

FOTO: Shutterstock.com

Ja Latvijā izsniegtam personu apliecinošam dokumentam 30 dienu laikā pirms ārkārtējās situācijas vai ārkārtējās situācijas laikā beidzies derīguma termiņš, šis personu apliecinošais dokuments joprojām ir izmantojams personas identificēšanai divus mēnešus pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas Latvijā, noteikts likumā. Personu apliecinoša dokumenta turētājam dokumenti jauna personu apliecinoša dokumenta izsniegšanai jāiesniedz divu mēnešu laikā pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas.

Tāpat noteikts, ka pagaidu personas apliecību var izmantot divus mēnešus pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas. Pagaidu personas apliecības turētājs pagaidu personas apliecību nodod izdevējiestādei divu mēnešu laikā pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas.

Likumā arī paredzēts, ka izdevējiestāde atsauc pagaidu personas apliecībā iekļautos sertifikātus nekavējoties pēc pagaidu personas apliecības nodošanas izdevējiestādei. Ja pagaidu personas apliecības turētājs noteiktajā termiņā pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas nenodod to izdevējiestādei, tā nekavējoties atsauc pagaidu personas apliecībā iekļautos sertifikātus.

Reklāma
Reklāma

Atbalstot šo regulējumu, Saeimai vēl jābalso par likumprojektu kopumā. Paredzēts, ka ārkārtējā situācija, kas Latvijā ir spēkā no 13.marta, noslēgsies 9.jūnijā.