Pastiprinātos piesardzības apstākļos, pirmsskolās atgriezusies jau trešdaļa bērnudārznieku

Gandrīz divus mēnešus bērnudārzos Latvijā strādāja vien dežūrgrupas, taču tagad tur atgriezusies rosība, informē "TV3 Ziņas".

Ekrānuzņēmums no video.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ekrānuzņēmums no video.

Pēc valdības lēmuma, šonedēļ skolas solos atgriezušies piecus un sešus gadus vecie bērni, kuriem jāapgūst obligātā pirmsskolas izglītība.

Lēni, bet stabili, tā bērnudārznieku skaita pieaugumu izglītības iestādēs raksturo Latvijas Pašvaldību savienība (LPS). Tās dati liecina, ja marta beigās bērnudārzus apmeklēja nepilni seši, bet aprīļa beigās ap 12 tūkstošiem bērnu, šobrīd, kad tajos atsākuši iet piecgadnieki un sešgadnieki, bērnudārzos atgriezušies jau gandrīz 26 tūkstoši audzēkņu jeb aptuveni katrs trešais.

 

Situācija pašvaldībās gan ir dažāda.  Piemēram, Rīgā bērnudārzos atgriezušies gandrīz 35% bērnu, Valmierā – 36%, Liepājā 31%, bet Rēzeknē apmeklējums sasniedzis jau teju pusi.

Lai gan lielākā daļa bērnudārzu atkal vēruši savas durvis, darbs joprojām norit pastiprinātos piesardzības apstākļos.

Lai gan lielākā daļa bērnudārzu atkal vēruši savas durvis, darbs joprojām norit pastiprinātos piesardzības apstākļos. Piemēram, Kuldīgas pirmsskolas izglītības iestādē “Cīrulītis”, vecāki netiek laisti tālāk par slēgtajām ieejas durvīm. Turklāt tiek nodalīta arī bērnu plūsma.

Bērnudārza vadītāja Ingūna Krebse atzīst, ka laikā, kad bērnudārzi bija slēgti un darbs ar piecgadīgajiem un sešgadīgajiem noritēja vien attālinātā režīmā, ir gūtas arī jaunas atziņas.

Reklāma
Reklāma

“Atgriešanās ir priecīga, visi ir laimīgi atgriežoties savās telpās. Tas sākuma mirklis gan bija satraukts, nesapratām, ko darīt, kā tagad tas viss būs,” saka Krebse.

 

Lai gan darbs ir atsācies, par ierastu režīmu to nosaukt joprojām nevar, norāda pirmsskolas iestādē. Tagad pirmsskolas telpas biežāk jādezinficē un jāvēdina. Bērnudārza telpās var iekļūt vien ar vadītājas atļauju. Atšķirībā vēl no marta sākuma, katra bērnu grupiņa ēd atsevišķi, lai būtu mazāks kontakts. Mazie bērni joprojām mācās vien dežūrgrupās.

 

Vairāk klausies "TV3 Ziņu" sižetā:

Saistītie raksti