Pēc 9. jūnija ārkārtas situāciju nepagarinās; iekštelpās ļaus pulcēties līdz 50 cilvēkiem

Pēc 9. jūnija valdība ārkārtējo situāciju Latvijā varētu vairs nepagarināt, norāda premjers Krišjānis Kariņš. Tomēr liela daļa ar Covid-19 saistīto ierobežojumu saglabāsies. Veselības ministrija gan pieļauj, ka pēc 9. jūnija iekštelpās varētu pulcēties līdz 50 cilvēkiem, ziņo portāls LSM.lv 

 

FOTO: Artūrs Ķipsts

Veselības ministrija šobrīd izstrādā grozījumus Epidemioloģiskās drošības likumā, kas pārņems vairākus ārkārtējās situācijas noteikumus.

Joprojām obligāta būs prasība ievērot divu metru distanci vienam no otra. Taču pulcēties vienuviet varētu ļaut divreiz lielākam cilvēku skaitam nekā šobrīd.

“Mēs varētu runāt par 50 cilvēkiem iekštelpās un varbūt ārtelpās par nedaudz lielāku skaitu, bet katrā ziņā mēs kā veselības nozare nesaskatām, ka mēs uzreiz varētu atļaut pasākumus ar daudziem simtiem cilvēku,” atzina Veselības ministrijas Sabiedrības veselības departamenta direktore Santa Līviņa.

“Ja būs tāda vēlme, varēs atsākties dažnedažādas tālākizglītības, interešu izglītības grupas, arī bērnu nometnes, bet, kā es minēju, ievērojot šo distancēšanos. Tā saglabāsies,” uzvēra Līviņa.

Veselības ministrija norādīja, ka prasība sabiedriskajā transportā lietot mutes un deguna aizsegu, visticamāk, saglabāsies arī pēc ārkārtējās situācijas.

Saistībā ar ceļošanu uz ārzemēm ministrija pieļauj, ka tiks izveidots saraksts ar valstīm, uz kurām avioreisi no Latvijas rīkoti netiks.

Reklāma
Reklāma

Tāpat spēkā palikšot prasība 14 dienas pavadīt pašizolācijā pēc iebraukšanas Latvijā.