Režisors Kirils Serebreņņikovs vislabāk no mums zina, kā jāsēž mājās. Viņa padomi

Režisors Kirils Serebreņņikovs, kurš pusotru gadu pavadīja mājas arestā Krievijā, ir īsts eksperts mājās sēdēšanā un pašizolācijā, tāpēc godalgotais mākslinieks, kurš iestudējis izrādes arī Latvijā, padalījies ar saviem padomiem, kā to darīt pareizi.

Pērnā gada aprīlī Serebreņņikovs negaidīti tika atbrīvots no mājas aresta.

FOTO: Shutterstock.com

Pērnā gada aprīlī Serebreņņikovs negaidīti tika atbrīvots no mājas aresta.

Lūk, ko viņš saka:

  • Ir būtiski apzināties, ka izolēšanās nav pasaules gals vai debesu sods. Uztveriet izolēšanos kā likteņa dāvanu.
  • Atbildiet uz jautājumu, kas mēs esam un kas mums dzīvē ir vissvarīgākais. Šīs atbildes var kaut kur pierakstīt.
  • Piefiksējiet, kas ar jums notiek. Laba ideja ir dienasgrāmata. Palīdz veikt pašanalīzi.
  • Lasiet biezās grāmatas, kuras jums, visticamāk, stāv plauktā. Piemēram, “Dons Kihots”, “Karš un miers”, “Uliss” un citas.
  • Nodarbojieties ar jogu vai vingrojiet. Sāciet plānot savu diētu un izveidojiet sabalansētu ēdienkarti.
  • Pamēģiniet to, ko sen gribējāt izdarīt: zīmējiet, rakstiet, veidojiet skulptūras…
  • Sāciet rakstīt memuārus, atcerieties savu dzīvi. Šo punktu nevajadzētu jaukt ar dienasgrāmatu.
  • Mācieties svešvalodas.
  • Izsvītrojiet no savas sarunvalodas vārdus “karantīna”, “izolācija”, “pašizolācija”. Tā ir pārstartēšanās, atpūta, atvaļinājums. Atjaunojiet senas pazīšanās – piezvaniet draugiem un vecākiem.
  • Gūstiet prieku: skatieties filmas, klausieties mūziku, nodarbojieties ar seksu, izveidojiet dārziņu uz palodzes, uzšujiet jaunu kleitu. Lai jūsu dienas grafikā parādās vārds “prieks”.

 

Daudzkārt godalgotais režisors Serebreņņikovs, kurš iestudējis teātra izrādes arī Latvijā, tika aizturēts 2017.gada augustā un apsūdzēts, ka piesavinājies 133 miljonus rubļu (1,8 miljonus eiro pēc pašreizējā kursa), kas no valsts līdzekļiem piešķirti vienam no Maskavas Gogoļa centra teātra projektiem. Serebreņņikovs ir šī teātra mākslinieciskais vadītājs.

Reklāma
Reklāma

Serebreņņikovs viņam izvirzītās apsūdzības noraidījis, bet Krievijas situācijas pazinēji uzskata, ka apsūdzības ir politiski motivētas, jo Serebreņņikovs atklāti kritizējis prezidenta Vladimira Putina režīma politiku, arī 2014.gadā īstenoto Ukrainai piederošās Krimas pussalas aneksiju. Režisors kritizējis arī pareizticīgo baznīcu.

Pērnā gada aprīlī Serebreņņikovs negaidīti tika atbrīvots no mājas aresta. Nedēļu pirms atbrīvošanas režisoram tika piešķirta Krievijas Kinematogrāfijas mākslas akadēmijas nacionālā prēmija "Nika" par filmu "Ļeto" ("Vasara"), kas vēsta par rokmūziķi Viktoru Coju.

Saistītie raksti